Primăria Lungești: stații de autobuz moderne, panouri fotovoltaice, digiltalizare, internet și două drone

Olăritul este meșteșugul care s-a păstrat din tată-n fiu, de-a lungul timpului, ca fiind zestrea cea mai de preț a Lungeștiului.

Motivul ornamental cel mai frecvent folosit de olarii din Lungești, de aceşti artişti ai ceramicii din păcate puţin cunoscuţi, este linia în zig-zag, precum şi motivul valului zgâriat cu o unealtă special concepută.

Familia Dogaru este singura din Lungești care se luptă să păstreze tradiția olăritului din această zonă, cunoscută încă din antichitate și care până în 1989 număra nu mai puțin de 100 de meșteri olari.

Dacă olăritul se află pe cale de dispariție, comuna Lungești însă se află în plin proces de modernizare, foarte multe proiecte fiind depuse pe enregie verde. Cum ar fi eficientizarea energetică a instituțiilor, stații de autubuz cu internet și aer condiționat, digitalizare completă a serviciilor din primărie, concomitent cu implementarea GiS.
Totodată primăria va achiziționa și două drone utile în procesul de cadastrare, identificarea zonelor de risc, a zonelor unde se depozitează gunoiul, localizarea incendiilor etc.
Comuna se numără printre cele mai dezvoltate din zona de sud a județului Vâlcea, o localitatea cu un centru civic urbanizat cu drumuri sistematizate, care devine din ce în ce mai atractivă pentru investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *