Primăria Lungeşti a “returnat” gunoiul celor care l-au aruncat, în cutii de Ajutoare Umanitare!

Gest civic fără precedent sau mai bine spus voi relata o corecţie exemplară pe care a făcut-o primarul Tiberiu Costea din Lungeşti, unor neispărăviţi care au confundat marginea drumului cu o ghenă.

Totul s-a petrecut în dimineaţă zilei de după Festivalul Olarului, atunci când primarul a mers să vadă cum este salubrizată zona unde a avut loc serbarea câmpenească. Numai că, în apropierea primăriei, pe marginea drumului, zăceau zeci de gunoaie aruncate.

“Se vedea clar că au fost aruncate de aceeaşi persoană şi de undeva dintr-o căruţă, după modul cum erau împrăştiate. Ce să fie? Pamperşi, cioburi, sticle de platic, papuci rupţi, maculatură. Am sunat imediat la primărie să vină un om cu saci menajeri şi să strângem această mizerie. Am zis că nu se poate aşa ceva, mai ales că salubritatea pentru mine contează. Când am început să adunăm gunoiul, am descoperit din întâmplare al cui era. Pe unul din caietele aruncate, era trecut numele copilului şi adresa şi atunci mi-a venit o idee”, spune Costea.

Edilul a strâns gunoiul la primărie şi s-a gândit cum să le aplice o corecţie celor care care îl aruncaseră.

“Am chemat-o pe doamna de la poştă şi i-am spus că avem de livrat un colet. Am găsit cutii vechi, goale de la ajutoarele din fondul comunitar şi am băgat gunoiul tot în aceste cutii şi apoi le-am sigilat. Am trimis o adresa familiei respective să fie acasă în data de…pentru că au de primit ajutoare. Nu mă aşteptam să nu fie prezente”.

Astfel cutiile pline cu gunoi au fost încărcate şi duse familiei respective. Familia a ieşit toată la poartă şi “fericită de această surpriză şi-a cărat satisfăcută toate cutiile în casă”.

Costea spune că familia a înţeles poate ceva, pentru că de fiecare dată când ajung la primărie, membrii acesteia lasă capul în pământ şi nu comentează.

“Da, sper că această lecţie dură i-a lecuit de asemenea gesturi şi nu doar pe ei. Când e vorba de curăţenie, nu glumesc, vreau ca Lungeştiul să arate impecabil”, mai adaugă Costea.

De altfel, în Lungeşti, există pe fiecare stradă panouri inscripţionate cu sfaturi pentru cetăţeni, sfaturi prin care sunt rugaţi să respecte curăţenia, vecinii, să aibă un comportament civilizat şi să nu renunţe niciodată la bunul simţ.

AP

loading...

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *