Primăria Horezu lucrează la PUZ-ul aerodromului de pe platoul Treapt

Primăria Horezu lucrează la PUZ-ul mini – aeroportului din zona Treapt, care urmează a fi construit de un om de afaceri din Alba.

„Pista va avea o lungime de 1,7 km şi deja suntem în linie dreapta cu această investiţie. Acesta va fi ridicat de omul de afaceri care deja a investit aici într-o fabrică de încălţăminte şi care doreşte extinderea afacerilor în zona Treapt. (…) Până la această oră sunt deja 8 investitori în parcul Treapt, iar numărul locurilor de muncă nou create a depăşit 150. Se înregistrează o creştere demografică în Horezu şi spunem că lucrurile evoluează într-o direcţie bună iar perspectivele de dezvoltare economică ale depresiunii vor face din Horezu un pol regional”, spune primarul Nicolae Sărdărescu.

De altfel, pe platoul Treapt în anii ’70 a existat un vechi aerodrom care a funcţionat pentru cazuri de urgenţă, timp de 10 ani.

Primăria va analiza în zilele următoare soluţiile pentru electrificarea staţiunii Vârful lui Romani, unde deja există peste 100 de proprietăţi – case dec vacanţă, pensiuni, moteluri şi o mănăstire.

„În 4 ani vom avea asfalt până sus. Trebuie să avem şi curent electric. În aceste săptămâni pot spune că fluxul de turişti atât din Horezu, cât şi de sus, de la Vârful Romani este unul uriaş. Cu Vârful Romani, Horezu va câştiga şi se va consolida ca o destinaţie turistică montană de excelenţă. Am vorbit cu primarul din Vaideeni şi vom începe marele proiect de infrastructură rutieră Transcăpăţânii”, a mai adăugat edilul din Horezu.

Oraşul staţiune Horezu, aflat la 45 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, este al treilea oraş ca mărime din judeţul Vâlcea. El este considerat un pol economic al unei depresiuni montane care include 11 localităţi şi şi-a demarat procedurile pentru a ajunge municipiu în următorii ani.

 

One comment

  • Petria Ion

    O veste care ma bucura mult,de cite ori trec pe platoul horezului afirmin gind:ce loc bun de aeroport.Investitorul trebue ajutat si sustinut si deasemenea minastirile din zona facute publice si jnternational,poate si pirtii de schii si hoteluri,cind eram adolescent mergeam la un strand vizavi de han mai jos si era foarte curat nu ca cele din vilcea.Se pot face multe,cu idei putem contribui cei din zona ,si cautati investitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *