Primăria Livezi introduce rețeaua de apă, cu fonduri europene

În  comuna Livezi, urmează a se înființa cu fonduri europene o rețea de alimentare cu apă potabilă pe o distanță de 42 de km.

Potrivit edilului Ștefan Verdeș proiectul cuprinde rețea de alimentare cu apă la care se adaugă deja rețeaua de canalizare existentă, o stație de epurare.

Satele comunei sunt foarte împrăștiate, iar, din această cauză, populația destul de îmbătrânită și greu deplasabilă are dificultăți în a se bucura de asistență medicală.

”Este un proiect pe care îl așteptăm de șapte ani. Un proiect vital pentru localitatea noastră. Deja sunt oameni care s-au mutat în ultimii ani în Livezi și mereu întreabă de acest proeict. Asta este vestea pe care le-o oferim. Voma vea apă”, spune primarul Verdeș.

Anul trecut s-a finalizat introducerea rețelelor de canalizare , dar și drumul Gorjului, drum ce leagă comuna Livezi de comuna Dănciulești, din județul Gorj. Anul acesta, primarul Ștefan Verdeș a primit finanțare pentru încă două proiecte de investiții, este vorba de extinderea alimentării cu apă potabilă în satele Părăușani și Pleșoiu, dar și asfaltarea drumului de legătură cu localitatea vecină Zătreni, respectiv drumul comunal 75A. Așadar, un alt drum care urmează să fie asfaltat este cel care face legătura cu localitatea Zătreni, în urma unui ADI, unde Livezi este titular de proiect.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *