Primăria Lăcusteni depune pe PNI, asfaltarea a două drumuri și extindere de apă din satul Gănești

Comuna Lăcusteni este frumos așeazată în Valea Oltețului, într-o zonă aerisită, sub culmea dealurilor vestice, pline de păduri de stejar și salcâm, cu o populație de 1.200 de locuitori. Este una din cele mai curate localități din Vâlcea.

Cosmin Bocșaru se străduie să facă din localitatea pe care o administrează, una atractivă pentru cei care doresc să se mute aici.

”Planul Național de Investiții a venit mănușă. Este singura soluție pentru localitatea noastră de 1.500 de locuitori de dezvoltare. Din păcate nu putem accesa fonduri europene. și atunci acest program în care respectăm condițiile este perfect”, spune Bocșaru

Unul dintre obiectivele la care ține edilul din Lăcusteni este școala generală, unde 100 de elevi, spune el, învață încă pe băncile vechi din rumeguș.

”Asta a fost situația. Dar lucrăm la o documentație amplă pentru reabilitarea și modernizarea acestei unități școlare. Vreau să spun că prin donații am reușit să dotăm cu mobilier două clase. Dar nu e suficient. Micuții vor să învețe carte și indiferent cât de greu ar fi, trebuie să-i ajutăm. Vom avea o școală model aici, la Lăcusteni. Acest proeict va fi depus pe PNI, adaugă primarul din Lăcusteni.

În afara școlii, Primăria intenționează prin PNI să reabiluteze două drumuri comunale DC 60 și di  DC 60a, în Lăcustenii de Jos și în Contea.

Totodată urmează să se extindă apa și în satul Gănești.

Iar din fonduri proprii, Cosmin Bocșaru spune că va asfalta drumul sătesc Ciobănești, acolo unde sunt peste 40 de gospodării.

”Avem una din cele mai mari aglomerații de case și am reușit să facem economii pentru a ne permite asfaltarea acestui drum. Era o obligație din partea noastră să le oferim oamenilor un confort”, a completat edilul din Lăcusteni

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *