Primăria Gușoeni depune un proiect de 1 milion de euro pentru modernizarea drumurilor de interes local

Cu un nou proiect pe AFIR, de 1 milion de euro, se vor asfalta 5 km de drumuri în Gușoeni, urmând astfel ca rețeaua rutieră din localitate să ajungă la 70% procent de drumuri modernizate.

Recent a fost dat ordinul de începere pentru rețelele de apă și canalizare, iar în mod sigur în primăvară vor demara lucrările după finalizarea proiectului tehnic.

Iar în ceea ce privește rețeaua de gaze, după ce Transagazul a realizat Stația de reglare presiune, comuna așteaptă semnarea contractului de finanțare pe Anghel Saligny, pentru a finaliza lucrarea și a începe racordarea gospodăriilor.

Totodată în Gușoeni urmează să fie ridicat primul bloc după 1990, un bloc pentru tinerii profesioniști, finanțat cu fonduri europene, cu 6 apartamente. Un bloc de tip nZeb, cu consum de energie redus.

”Acesta va fi construit pe DN 67B, la intersecția drumului care duce spre Gușoianca, zonă pe care avem în vedere să o dezvoltăm. Aici pot apărea alte locuințe, firme, investiții. Vrem să creăm astfel un mic hub de pornire pe acest palier al dezvoltprii urbanistice a zonei. Este foarte generos acest areal și mai ales după investițiile în apă, canalizare și gaze, sunt convins că localitatea noastră va fi una căutată de cei care doresc o casă sau investitori”, spune primarul Nicolae Concioiu.

Și în centru urmează să fie reabilitată o ultimă clădire dintre corpurile administrative, astfel încât și zona centrului civic să fie completată armonios și estetic.

De altfel, Concioiu spune însă că satul românesc are șanse de a renaște odată cu dorința orăsenilor de a-și cumpăra o proprietate la țară, acolo unde administrațiile locale investesc în utilități.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *