Primăria Frâncești va demara investiția în rețeaua de canalizare pentru care a obținut finanțare de la guvern

Comuna Frâncești va avea rețea de canalizare, localitatea obținând în acest sens o finanțare de 20 de milioane lei, pentru demararea acestei uriașe investiții necesară pentru una din cele mai întinse localități din județul Vâlcea.

La capitolul investiții, comuna este campioană, datorită numărului mare de proiecte implementate. Luna trecută s-a făcut recepția la căminul cultural din satul Genuneni, investiție realizată cu fonduri guvernamentale, prin Compania Națională de Investiții. Paraschiv spune că, acum, încep alte obiective de investiții atât din buget local , cât și cu fonduri externe.

”Urmează asfaltarea și vom începe cu drumul de la Zamfirescu, Ulița Cămpului, La Cocoș și La Udroiu, toata distanța ce urmează a fi asfaltată fiind de circa trei kilometri. De asemenea, urmează două investiții foarte importante pentru localitate, ridicându-se la o valoare de 200 miliarde lei. Este vorba de sala de sport cu 102 locuri, cu tribună și complexul sportiv. S-a făcut zidul de sprijin și acum se reiau lucrările sistate anul trecut la sala de sport. Complexul sportiv cuprinde clădiri administrative, tribună cu 500 de locuri, nocturnă, tabela electronică, gazon natural cu sistem automat de irigare. După finalizarea lucrărilor se vor executa lucrări pentru un parc de recreere, chiar alături de acest complex sportiv, investiție cu care se reconfigurează centrul comunei.”, a precizat edilul.

Printre  proiectele care sunt depuse în vederea finanțării, primarul Paraschiv a enumerat:”Prin CNI avem proiecte pentru reabilitarea școlilor generale din satele Dezrobiți și Genuneni și construcția unui pod în satul Moșteni și sper ca în acest an să avem toate șansele ca aceste obiective să fie scoase la licitație. Prin Anghel Saligny, după ce ni s-a aprobat proiectul de canalizare care sper eu să continue prin extinderea finanțării avem  și pentru alimentare cu gaze, cu o lungime de conductă de 56 de kilometric. Din 18 kilometri de drumuri sătești, trei km s-au asfaltat anul trecut, iar anul acesta se asfaltează alți trei, cu fonduri locale. Cu foarte mult efort și o bună gestionare a banului public, dar și foarte multă răbdare a multor drumuri la ministere, pentru a-ți arăta și demonstra sustenabilitatea și importanța obiectivelor, pentru ca mai apoi să poți asigura oamenilor din comună condiții civilizate de trai și un mediu potrivit generațiilor viitoare”, a precizat Daniel Paraschiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *