Primăria Făureşti are nevoie urgentă de 300.000 lei pentru refacerea grădiniţei care a ars în incendiu

Primăria Făureşti caută soluţii de urgenţă pentru a reabilita grădiniţa care a ars luna trecută, copiii fiind nevoiţi de atunci, să facă navetă spre o altă locaţie. din alt sat, supradimensionând numărul de preşcolari într-o grupă.

“Situaţia este disperată efectiv. Potrivit calculelelor noastre, suma necesară pentru a reabilita grădiniţa se ridică la 3 miliarde de lei vechi. Noi nu dispunem de această sumă. Dea ceea încercăm toate soluţiile, vom apela la guvern, la consiliul judeţean, axe europene, la firme, la fundaţii, la orice ONG care poate sprijini efortul educaţional şi da o mână de ajutor. Este un S.O.S. pentru micuţii noştri, să avem din nouă grădiniţă. Nu mai spunem de bibliotecă. Oricine ne poate ajuta, noi le mulţumim anticipat”, spune primarul Marius Irimia.

Luna trecută o clădire multifuncţională, în care funcţiona în principal o grădiniţă cu peste 15 copii, Biblioteca cu peste 4000 de volume, două spații sociale şi un punct sanitar, a fost cuprinsă de flăcări, incendiul distrugând acoperiş, tencuială, făcând instituţia nefuncţională.

Intervenţia promptă a autorităţilor a dus la salvarea bunurilor şi la o limitare a pagubelor.

Cu toate acestea refacerea clădirii se ridică la aproximativ 300.000 de lei, sumă de care Primăria Făureşti nu dispune.  În acest sens, primarul Marius Irimia face un apel la orice sprijin care poate fi oferit în folosul micuţilor din localitate.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *