Primăria dorește să facă din Bărbătești un brand medical, investind masiv în sănătate

Aşezată într-un cadru natural pitoresc, la poalele Munţilor Căpăţânii, comuna Bărbăteşti este una din cele mai frumoase localităţi montane din Vâlcea. Renumită pentru aerul curat, puternic ozonat, se știe că durata medie de vârstă a celor din Bărbătești este una dintre cele mai mari din județ.

Situată în bazinul monahal al Depresiunii Horezu, pe drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, cum iese Otăsăul din chei, la Bărbăteşti aerul curat, natura care se revarsă peste tot, au determinat autorităţile să considere investiţiile în sănătate o prioritate.

Spitalul de geriatrie nu mai are nevoie de prea multă prezentare. Spitalul Amamed de boli cronice si geriatrie vine in intampinarea persoanelor care au nevoie de servicii medicale in acest domeniu. Spitalizarea se face in saloane de 2 si 3 paturi intr-un interval de maxim 14 zile, tratamente medicale in functie de afectiuni, tratament cu Gerovital, homeopatie, fizioterapie si recuperare medicala, meniu dietetic oferit prin firma de catering.

Acesta are două pavilioane la ieşirea spre munte. În această zonă, a fost inaugurat şi Unitatea Medicală a localităţii care va include trei cabinete, familie, interne, cardio, farmacie, cabinet stomatologic, dar şi dotări şi aparatură medicală de aproape 9 miliarde de lei vechi, cu ecograf şi alte facilităţi pentru cetăţeni. Prin CNi, această unitate se va extinde astfel încăt să vorbim de un adevărat mini spital în zonă.

Tot în Bărbătești, primăria investește într-un cabinet de fizioterapie, va cumpăra aparatură necesara. În noua unitate sanitară vor funcționa 2 cabinete pentru medicina interna si sala de asteptare,

”Asta este precouparea noatră, sănătatea. Atât pentru localnici dar și să facem din Bărbătești un brand medical. Suntem deschiși pentru oricine dorește să investească în clinici, în laboratoare, în sanatorii. Comuna este renunită pentru clima, pentru aerul curat de munte”, spune primarul Constantin Banacu,

Nici școlile nu au fost ignorate de administrație, la școala gimnazială de centru se lucrează la anvelopare, din buget local se va ridica o sală de sport. La Bârzești funcționează o grădiniță cu clasă cui program prelungit dar și una cu program normal, Școal din Negrulești a fost trabsformată în școală pentru evenimente și festivități, în special pentru copii.

În ceea ce privește rețeaua de gaze naturale, potrivot proiectului depus, sunt în jur de 25 de km de conductă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *