Primăria din Tomșani intabulează terenurile care îi aparțin pentru a le pune la dispoziția investitorilor care intenționează să dezvolte afaceri

Primarul Nicolae Andrei susține că, fără investiții private în zonă care să valorifice potențialul turistic și nu numai al comunei, Tomșaniul nu se poate dezvolta.

”Noi, cu toate că a fost un nou an al pandemiei, cu toate crizele și insbilitățile politice, am reușit să facem cu fonduri locale și alte resurse mai multe lucrări. Dat fiind contextul dat de un an complicat, aș putea spune că sunt mulțumit de ce am reaizat și sper că anul viitor vor demara marile proiecte pe progame naționale și guvernamentale. Dar asta este partea noastră, a adminsitrației și nu e suficient. Pentru ca o localitate să dea înainte să asigure un nivel de trai, un buget consistent, locuri de muncă, este nevoie de investitori privați. Care fie să facă o pensiune, fie o mică făbricuță, o fermă bio, orice afacere care să genereze plusvaloare. Suntem aproape de Horezu și asta spun eu că este un avantaj. În acest sens, am demarat o amplă operațiune de intabulare și cadastrare a terenurilor pe care le deține primăria. Pentru a avea pământ de oferit, fie prin concesiune, prin închiriere”, spune Andrei.

De altfel, edilul afirmă că au venit mulți investitori să întrebe de terenuri și sunt mulți care vor să dezvolte aici afaceri.

Andrei Nicolae spune că ar fi mulțumit dacă pe raza localității ar fi cel puțin 50 de agenți economici care să contribuie la ridicarea nivelului de trai, să asigure un buget decent prin taxe și impozite primăriei, un buget care să permită și alte lucrări edilitare, confinanțări de proiecte.

Odată intabulate aceste terenuri, Nicolae Andrei menționează că se va analiza accesul acestora la utilități și acolo unde nu sunt, să incerce să execute aceste lucrări.

În altă ordine de idei, anul financiar la Tomșani se închide fără datorii, s-au alocat sume consistente prin Consiliul Local pentru a a oferi copiilor cadouri de sărbători, sunt 200 de elevi care așteaptă această bucurie de Crăciun.

Comuna Tomșani, considerată ”Capital Mierii” din România, având cel mai mare număr de apicultori raportat la numărul de locuitori, este o frumoasă așezare pe Valea Bistriței, în Mărginimea Horezului. Este o localitate unde gradul de urbanizare a crescut mult în ultimul timp și foarte mulți orășeni au ales fie să se mute aici fie să aibă o casă ”la țară”, pentru week-enduri sau pentru vacanțe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *