Primăria din Titeşti a reuşit aducerea Imperiului Roman în prezent

Cătălin Daneş, tânărul primar din Titeşti, primeşte din partea revistei „Râmnicu Vâlcea Week” o distincţie specială, hai să-i spunem, “primarul începutului de an”.

Pentru că acţiunea primăriei din Titeşti de a prelua castrul roman de pe teritoriul satului  Cucoiu nu are cum să nu fie menţionată aici.

Felicitări lui Daneş pentru că a gândit exact de ce are nevoie comuna sa pentru a ieşi în lume în domeniul cultural-istoric şi, de ce nu, turistic!

Şi nu e un gest de fudulie. Daneş este cunoscut drept un edil care administrează impecabil micuţa localitate lovişteană. Titeştiul este un mic canton eleveţian, o bijuterie în frumoasa Ţară a Loviştei.

Astfel, istoria a binecuvântat acest loc cu unul din cele mai mari castre romane din Limesul Alutan, un avanpost al marelui Imperiu de acum 2000 de ani. Acum, primăria şi-a făcut datoria.

Se aude? Universităţile din Piteşti, Bucureşti, Craiova, Sibiu? La Titeşti aveţi un castru de cercetat. Primăria şi-a făcut datoria. L-a luat pentru domniile voastre, domnilor decani de la istorie şi arheologie, domnilor studenţi. Credeţi că ar strica nişte tabere de vară de arheologie în frumoasa Ţară a Loviştei, ţara pe care Tihomir Basarab a iubit-o atât de mult, încât aici îşi are şi mormântul?

Mai există castre romane la Racoviţa, Berislăveşti, Dăeşti şi Cozia. Care încă nu sunt în proprietatea primăriei. Vâlcea poate deveni, astfel, un centru de cercetare la faţa locului. Gestul primăriei din Titeşti deschide o frumoasă perspectivă. Felicitări lui Cătălin pentru acţiune!

Acum e treaba istoricilor şi a arheologilor să intervină.

După Daneş, dacă adăugăm şi demersurile de ani buni ale primarului din Perişani, Ion Sandu, de a se valida Posada aici, putem spune că loviştenii cu adevărat iubesc şi respectă zestrea pe care istoria a oferit-o acestor locuri.

AP

loading...

One comment

  • Ciprian martin

    Felicitari Cătă, suntem mandrii ca suntem fii Loviștei iar tu nu faci altceva decât sa ne bucuri cu toate aceste acțiuni .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *