Primăria din Popești ar dori să amenajeze un Centru Medical Multifuncțional la Curtea

Primăria Popești intenșionează să transforme centrul de la Curtea într-un centru medical multifucțional, Aurora Măgură sperând să identifice soluții pentru finanțarea acestui obiectiv.

”Este clar că trebuie să facem ceva cu acest centru, să îi dăm o utilitate publică, să fie o instituție care să fie în folosul comunității. Am înșeles că se finanțează acest tip de centre care sunt menite a elimina drumurile către spitale ale pacienților. Pentru raze, pentru ecografii, pentru recoltare de analiză, pentru consult ORL. Unitatea medicală își va desfășura activitatea într-o zonă exclusiv rurală – comuna Popești deservind și localitățile limitrofe: Șirineasa, Oteșani, Roești. Astfel populaţia care ar urma să fie deservită se ridică la aproximativ 7000 de locuitori. Acest centru va lucra în relație contractuală cu Casa de Asigurări de Sănătate Vâlcea, asigurând pachete medicale atât în regim de Ambulatoriu de specialitate cât și în regim de Spitalizare de zi. Noul centru de sănătate al comunei, aflat în slujba comunității, ar oferi servicii complexe și gratuite pentru întreaga familie, într-un cadru modern, dotat cu mobilier nou, cu echipamente noi, de ultimă generație, și cu o echipa de specialiști în mai multe ramuri medicale de bază: pediatrie, medicină internă,  neurologie, obstetrică-ginecologie, cardiologie, medicină de laborator, servicii paraclinice”, spune Aurora Măgura.

Viziunea autorităților este de a transforma comuna într-un centru de sănătate important în regiune, un model de eficiență, profesionalism și responsabilitate, de a satisface toate cerințele pacienților și de a oferi un loc de muncă sigur, într-un ambient modern. Această viziune se încadrează în direcţia de dezvoltare a sistemului de sănătate loco-regional.

”Misiunea Centrului de Sănătate Multifuncțional Șușani ar fi aceea  de a identifica şi a soluţiona nevoile pacienţilor prin furnizarea unor servicii medicale de calitate, bazate pe competenţă, transparenţă, echitate, eficienţă şi eficacitate, eliminând drumurile la oraș, ar veni medicii specialiști, după un program în localitate” a mai adăugat edilul din Popești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *