Primăria din Mădulari face din nou sucuri naturale pentru elevii școlilor din localitate

Mădulari este singura localitate din Vâlcea din mediul rural care produce sucuri naturale, în acest sens pe teritoriul comunei în administrarea primăriei se afla o mică livadă de meri, care este regulat îngrijită și care, în fiecare an dă o producție consistentă de fructe.

De 7 ani, Primăria Mădulari administrează o suprafață de 1,5 hectare de măr, soi special experimental iar în acest an, administrația locală a decis să proceseze producția în scopul suplimentarii veniturilor la bugetul local.

”Este o livadă de suflet la care toți angajații lucrează cu plăcere. Îmi amintesc și acum gerurile târzii din primăvară când toți salariații am făcut focuri pentru a proteja copacii. Anul acesta a fost o producție record și am reușit să o procesam, obținând 3 tone de suc absolut natural. Vom stabili prin ședința de consiliu local prețul de comercializare”, spune edilul Daniel Dinulescu.

Producțiile din anii precedenți au fost oferite școlilor din localitate  și în acest an, o parte din mere au fost oferite școlilor iar restul a fost transformat în suc

Consiliul Judeţean Vâlcea a adoptat, în 2011, o hotărâre privind promovarea unui proiect intitulat «Înfiinţarea unor loturi demonstrative de pomi fructiferi».

Preşedintele Consiliului Judeţean de atunci, Ion Cîlea,  s-a orientat la un parteneriat cu şase localităţi cu tradiţie în cultura mărului: Livezi, Mădulari, Milcoiu, Nicolae Bălcescu, Slătioara şi Stroeşti. Scopul acestui proiect a fost creşterea interesului pentru extinderea plantaţiilor pomicole conform tehnologiei folosite în loturile experimentale.

Una din plantațiile care este un model și acum după atâția ani este cea din Mădulari. Acolo unde merele au făcut parte din alimentația oferită elevilor din școlile din localitate dar și au produs unul dintre sucurile naturale eco din Vâlcea. Livada de meri din Mădulari este considerată livada de suflet a comunității, după cum spune primarul Daniel Dimulescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *