Primăria din Galicea oferă 500 de lei pentru nou-născuți, 1000 de lei pentru căsătorii

Este un lucru cert că localitățile rurale cu precădere suferă de pe urma depopulării și se confruntă cu un spor natural negativ al populației. Nici Galicea nu face excepții de le regulă, de aceea primarul Florin Mărăcine a luat mai mulyte decizii.

”Galicea suferă în ultimii 30 de ani de un fenomen al depopulării. Multă lume a migrat spre oraș dair după 2007, au plecat la muncă în spațiul comunitar. Din fericire, în ultimii ani, se înregistrează o ușoară migrație spre sat, a un ei categorii de orășeni care lucrează de acasă dau fac naveta, preferând viața în natură, decât aglomerație urbană. Dar nu e suficient. De aceea am luat mai multe decizii pentru a sprijini familiile de tineri să rămână aici, chiar dacă lucrează în afara localității sau a țării. Astfel, fiecare pentru fiecare nou născut familiile vor primi 500 de lei. Pentru fiecare cuplu tânăr care alege să se căsătorească, Consiliul Local va oferi 1000 de lei”, spune primarul Florin Mărăcine.

Nu au fost uitați nici vârstnicii, care vor primi la împinirea a 50 de ani de căsătorie, suma de 1000 de lei, din partea primăriei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *