Primăria din Boişoara caută oameni care doresc să investească sau să-şi achiziţioneze proprietăţi în localitate

Primăria comunei Boişoara spune că singura şansă pentru ca localitatea să nu dispară este atragerea de noi rezidenţi, oameni care să iubească această zonă montană şi se se aşeze aici.
„Localitatea este căutată dar din păcate, demografia este în scădere. Sunt mai mulţi care pleacă decât cei care să vină. Deşi se spune că este una din cele mai frumoase comune din Vâlcea, suntem şi poate cea mai izolată. Sperăm că prin viitoarele investiţii mari, naţionale, comuna să ajungă în drumul celor care doresc să se mute, să investească, să vină aici, la noi”, spune primarul Mihai Sandulache.
Această depresiune, cunoscută în geografia României – după Simion Mehedinți- sub denumirea de Bazinul Titeștilor, este străvechiul ținut “Țara Loviștei”, amintit sub numele de “Terra Loysta” în diploma dată de regele ungurilor Bella al IV-lea contelui Conrad de Tălmaci în prima jumătate a veacului al XIII-lea, prin care-i întărește stăpânirea acestui ținut.
Ca repere importante ale localității sunt: Cetățeaua și Tătarul, două culmi de deal în formă de mameloane, situate în partea de nord-est a satului Boișoara, despărțite de Valea Mică, unde există o legendă că pe vremuri a avut loc o luptă între tătari și români; Posada este denumirea dată unui loc de trecere mai avantajos dintr-o parte în alta a unui munte sau deal și se află între culmea Clăbucetului și a Pleșilor, loc care leagă Loviștea de Sălătrucu de Sus; Mormântul este dealul cel mai înalt din partea de nord a satului Găujani, după legendă numele acestui deal ar proveni de la faptul că aici a fost îngropat un conducător de seamă al celor care locuiau pe aceste plaiuri în timpul formării poporului român; Fața Sfântului Ilie, este numele unui munte dăruit de voievodul Vlasdislav, unde până nu demult se ținea un târg care dura o lună de zile; el avea ca scop nu numai schimbul de produse, ci și întâlnirea românilor din ambele părți ale Carpaților; în Cimitirul eroilor, situat între Boișoara și Titești, construit după primul război mondial, au fost adunate osemintele ostașilor români și străini morți în timpul luptelor din toamna anului 1916, cu armata austro-germană.
Printre facilitati oferite investitorilor sunt Material lemnos, Fonduri de vânatoare, Terenuri agricole, Pașuni alpine, Produse ecologice.
Proiecte de investiții:
Îmbunătățirea rețelei de drumuri comunale, peste 4,5 km de drumuri asfaltaţi recent, Centru de îngrijire batrâni și organizare de festivaluri folclorice cu specific local, Reabilitarea si modernizarea scolilor din satele Gaujani si Bumbuesti, Rebilitare și extindere rețea de electricitate, Înființare Centru After Scool.
AP