Primăria Diculeşti, lăsată lefteră de Consiliul Judeţean Vâlcea

Primarul comunei Diculeşti, Sabin Cupăreanu, este extrem de nemulţumit de faptul că nu a primit niciun ban, nici pe Ordonanţa de Urgenţă 28, la care are arierate de 3 miliarde de lei, nici pentru drumurile comunale, iar pentru cofinanţare doar 230 de milioane lei vechi din 3 miliarde, câţi trebuiau.

Primarul a relatat faptul că a trimis nenumărate adrese la conducerea Consiliului Judeţean, prin care aducea la cunoştinţă arieratele respective, dar şi personal a discutat cu preşedintele Gheorghe Păsat, care i-a lăsat impresia că va ţine cont de doleanţa sa.

“Sunt foarte supărat, nemulţumit şi de-a dreptul revoltat de faptul că nu am primit absolut niciun ban, nici pentru drumuri, nici pentru cofinanţare, dar cel mai tare mă doare faptul că nu am primit nici pe OG 28. Degeaba am prevăzute nişte fonduri, dacă nu am primit bani să achit arieratele de 3 miliarde de lei. Cum să continue constructorul lucrarea, dacă nu şi-a primit banii pe lucrarea efectuată şi facturată? Dacă primeam  aceste arierate, cum mi s-a promis, puteam contacta constructorul să continue lucrarea. Iar la capitolul confinanţare, au fost 4,5 miliarde de lei şi s-au împărţit la trei comune, iar la Diculeşti nu s-a dat nimic. Eu am fost nevoit să fac credit ca să pot asigura fondul pentru cofinanţare. Nu este corect că nu s-a împărţit echitabil această sumă la toate cele patru primării care aveau nevoie pentru cofinanţări.

Precizez că, de cinci ani, fac la adrese cu sumele de arierate, iar acum, înainte de alocarea fondurilor, am fost personal la Consiliul Judeţean de câteva ori şi am vorbit şi cu directorul Predescu, dar şi cu preşedintele Păsat. Cu toate acestea, când am aflat că primăriei Diculeşti nu i s-a alocat nimic, nici pentru drumuri, nici pentru cofinanţare, dar nici pe OG 28, l-am sunat pe directorul CJ, Predescu, de 29 de ori, şi nu mi-a mai răspuns la telefon. Într-un târziu mi s-a răspuns de către preşedintele Păsat, care a motivat că nu sunt bani şi că directorul Predescu i-a spus că Primăria Diculeşti nu are are nevoie de banii pentru cofinanţare.

cerere diculestiÎi fac acum dovada directorului Predescu, cu ultima adresă pe care am transmis-o la CJ, prin care aduc la cunostinţă arieratele. Acum însă, după toată această mascaradă, mi s-a promis, din nou, că, până la 15 decembrie, la noua rectificare, voi primi suma de 300.000 lei pentru cofinanţare. Rămâne de văzut dacă conducerea Consiliului Judeţean Vâlcea se va ţine de cuvânt şi va avea în vedere faptul că şi noi avem nevoie urgentă de aceşti bani, pentru a asigura cofinanţarea la acest proiect”, a explicat Sabin Cupăreanu.

Claudia POPA

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *