Primăria demarează trei lucrări de infrastructură cu fonduri europene

Primăria Râmnicu Vâlcea a făcut un apel la înţelegere pentru locuitorii municipiului având în vedere că în această perioadă au fost demarate trei lucrări de infrastructură care vor perturba pentru un timp traficul auto şi pietonal.

„Sunt trei proiecte mari din fonduri europene care se află în derulare sau urmează să înceapă imediat. Este vorba din păcate, de închiderea parcului Zăvoi, dar merită efortul, peste 200 de arbori vor fi plantaţi, alei schimbate, locuri de joacă, parcul va fi o bijuterie a acestui oraş, printre altele trebuie să spunem că Zăvoiul este printre cele mai vechi grădini publice din ţară, aici este parcul imnului naţional, pe 29 iulie 1848, s-a intonat imnul de stat. Este vorba de şantierul de la Ostroveni Ştrand şi de reabilitarea conductelor din Râmnic”, a declarat, pentru AGERPRES, primarul Gheorghe Matei.

Însă, cea mai dificilă lucrare, care va produce neplăceri în trafic este, spune edilul, sistematizarea centrului municipiului.

„Aici va fi o problemă, vom căuta soluţii pentru că artera principală va fi blocată pe toată durata lucrării, pentru că se vor executa o serie de pasaje pietonale supraterane, se va modifica total centrul actual al oraşului, inclusiv zona de promenadă. Ne cerem scuze şi rugăm locuitorii să aibă înţelegere în acest sens, pentru că lucrarea odată terminată, altfel se va desfăşura traficul în zona centrală a oraşului”, a mai spus Matei.

Edilul spune că aceste lucrări trebuie finalizate până la finalul anului 2015, fiind executate din bani europeni. Suma totală la care se ridică aceste lucrări este de 15 milioane de euro.

www.agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *