Primăria Dănicei va investi 10 milioane de lei în reabilitarea drumurilor din localitate

Potrivit primarului Dumitru Pirneci acest proiect va fi implementat în toate satele și va încerca să modernizeze majoritatea drumurilor de pământ, în zonele aglomerate, contribuind astfel la o îmbunătățire substanțială a infrastructurii stradale din comuna vâlceană.

”Comuna Dănicei are printre cea mai extinsă rețea de drumuri, traversată de două drumuri județene importante plus alți zeci de kilometri de drumuri locale și comunale care leagă satele. Noi am încercat în toți ani, din aproape în aproape să punem la punct infrastructura de drumuri, fără a neglija însă partea de utilități, apă și canalizare”, susține Pirneci.

Astfel prin Anghel Saligny au fost finanțate alte noi drumuri în valoare de 10 milioane de lei

În urmă nu cu mulți ani, comuna Dănicei nu avea niciun drum comunal asfaltat, niciun metru de retea de alimentare cu apă, canalizare nu mai vorbim, nimic care să justifice un trai confortabil și decent, iar de investitori nici nu era cazul.

Astăzi, aceeași comună Dănicei, cu toate satele de mai sus, beneficiază de toate utilitățile, mai puțin gaze, grație implicării temeinice a primarului Dumitru Pirneci.

Recent, s-au finalizat două poduri peste pârâul Trepteanca, unul de 50 de metri, în punctul ”Nițescu” și unul pe DC 181 B, pe Valea Scheii, în punctul ”La Nenu”.

Autoritățile locale așteaptă acum semnarea contractelor de finanțare pentru a se implementa proiectele pentru construirea unui sediu de primărie, un centru de permanență, asfaltarea a 7,8 kilometri de drumuri, construirea unei stații de încarcare electrică și modernizarea iluminatului în toată comuna.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *