Primăria Costești și Primăria Bărbătești s-au implicat în sprijinul refugiaților din Ucraina

Respectul nostru pentru cei doi primari, Toma Peștereanu și Constantin Banacu, primarii celor două comune ale Olteniei de sub Munte, Costești și Bărbătești, edili care din primele zile ale războiului au sărit în sprijinul refugiaților din Ucraina.
”Așa cum în urmă cu aproape 16 ani cetățenii comunei Costesti au venit în sprijinul românilor afectați de inundații, acum apelez la dumneavoastră pentru a veni in sprijinul vecinilor noștri din Ucraina.Astfel începând in zilele de luni și marți trebuie sa ne mobilizam pentru a strânge ajutoare.Se pot aduce următoarele: 1) Alimente neperisabile, de preferat conserve, dulciuri pentru copii, biscuiți, apa,fără ulei, faina, orez, nu au timp să gătească;2) Materiale de igienă, șervețele, role de hârtie, periuțe de dinți, pasta de dinți, săpun, șampon, etc;3) Medicamente de prim ajutor, truse de prim ajutor. Toate ajutoarele sa fie aduse în cutii sau plase rezistente, scrise pe exterior cu ce conțin. Ajutoarele voi fi preluate la CAMINUL CULTURAL COSTESTI, persoane de legătura doamna bibliotecar și Butoi Dumitru.Programul este de 8-17.Va mulțumesc tuturor pentru solidaritate, mulțumesc primărilor din Babatesti și Stoenești pentru implicare. Nu puteam sa nu ne gândim la frații noștri din Ostrita.Am luat legătura cu domnul primar Vasile Țurcan și îmi povestea că se aud bubuiturile de la 150 km depărtare.Sunt in stare de alertă și pregătesc toate localurile pentru primirea de refugiați.Ne-am întrebat, pentru ce acest război, in timpurile actuale.In cazul in care ostritenii vor fi nevoiți să fugă din țara lor, va rog dragii mei Costeșteni sa fim alaturi de ei. Dumnezeu să-i ocrotească!”, spune primarul din Costești, Toma Peștereanu.
”Chiar din prima zi a războiului, România desfășoară o misiune umanitară cot la cot cu întreaga Bucovină de mare amploare. Fără îndoială, este un gest de solidaritate și fraternitate al popoarelor libere ale Europei. Vasile Țurcan, primarul comunității teritoriale unite Ostrița, sincer mulțumește domnului Toma Marius Peștereanu, primarului comunei Costești, pentru sprijinul de încredere, asistență și coordonare personală în organizarea strângerii de fonduri pentru locuitorii comunității noastre și migranților ajunși în regiunea Cernăuți…
De asemenea mulțumim pentru organizarea transportului și ajutorul din partea românească – prorectorului Universității din Suceava, Ștefan Purici; Georgianei Gheorghiu, voluntar și din cea ucraineană” –  Protoiereului Mihail Iuti
La rândul său, primarul din Bărbătești spune că acest război al absurdului va fi învins de forța binelui.
”Nu credeam că vom mai vedea vreodată așa ceva în Europa. Citeam în cărți despre atrocitățile din cel de-Al Doilea Război. Auzeam discuțiile bunicilor și părinților, despre coloane de refugiați, despre foamete, despre bombardamente. Așa ceva credeam că sunt vechi și că nu le vom mai trăi veodată. Războiul pornit atât de absurd împotriva unei națiuni independente, libere, europene este de neconceput. Primaria Barbatesti se alatura campaniei de ajutorare a refugiatilor din Ucraina. Senzibilizati de povestile semenilor nostri în calitate de Primar am facut un apel de umanitate catre toti oameni cu suflet ai localitatatii nostre. Este momentul sa ajutam. Am deschis un centru de colectare la sediul primariei Barbatesti zilnic intre orele 8-16,produse neperisabile”, spune Constantin Banacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *