Primăria Costești amenajează în zona Trovanților, un spațiu de vânzare pentru producătorii locali

Este vorba de 7 căsute din lemn, unde procuătorii din localitate își pot expune mărfurile, atât agro-alimentare cât și nealimentare.

”Este o măsură în sprijinul procuătorilor noștri. Doar cei din Costești care pot comercializa produsele proprii, fie că vorbim de prouse apicole, brânzeturi, etc. Sau produse artizanale. Acolo nu vor exista chinezării. Nu va exista bazar. Este emblema de intrare în comuna Costești. Va fi o zonă civilizată cu parcare atât pentru autoturisme cât și pentru autocare. Zona este foarte vizitată mai ales în perioada sezonului estival”, spune primarul Toma Peștereanu.

Comuna care se află la poalele muntelui dar care este şi singura din ţară care deţine efectiv un munte în centrul localităţii este categoric o destinaţie de vacanţă pentru toţi cei care iubesc zona montană, cheile râurilor, mănăstirile, drumeţiile, sculptura, fenomenele carstice, pentru cei care vor să meargă pe urmele reginei Maria.

Regina Maria nu este primul monarh care a îndrăgit Costeştiul, Carol I este primul suveran care dorea să transforme aşezarea din Oltenia de sub munte, într-o staţiune regală.

Cu mai multe pensiuni deschise, cu zone de camping în inima naturii, localitatea din Parcul Naţional Buila – Vânturariţa, este an de an, vizitată de sute de turişti, pentru schiturile vechi, de patrimoniu, mai ales Meteora Arnotei, ctitorie voievodală, pentru colecţia de trovanţi. Vorbim de o ofertă generoasă, aici, fix pe drumul mănăstirilor Olteniei de sub munte

Mănăstirea Bistriţa, bisericile rupestre, schitul Peri, bisericile de lemn, sunt alte obiective care au atras turiştii la Costeşti.

Comuna Costeşti este una din cele mai bogate în patrimoniu localităţi din judeţ, numărându-se printre cele 10 sate culturale ale României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *