Primăria comunei Măciuca sprijină tinerii care doresc să-și facă o afacere

Măciuca este, din punct de vedere economic, cea mai dezvoltată comună din Valea Cernei și chiar printre  cele mai dezvoltate din Vâlcea.  Cu aproximativ 1,4 milioane lei (1.223 per capita, poziția 6 în județ!) mii lei, dacă se pătrează acest boom economic, Măciuca ar putea ajunge în zece ani, exact polul urban de care este nevoie în Valea Cernei. Administrația Mărcoianu este convinsă  că ritmul economic susținut din  ultima  perioadă  nu  va  scădea.
Pentru că Măciuca atrage de la an zeci de investitori care vin să suplimenteze locurile de muncă, investitii care aduc venituri la buget, localitatea este un pol de creștere galopant în zonă, putând fi numită chiar un miracol.
Dacă în urma cu 10 ani, Măciuca era zona defavorizată, una din comunele sărace ale Vâlcii, azi, raportat la PIB pe cap de locuitor, comuna se află în primele zece localități din județ, ceea ce era greu de prevăzut acum un deceniu.
Și asta pentru că Primăria se implică activ în antreprenoriat, sprijinind prin proiecte euripene tinerii care vor să dezvolte o afacere.
”Cu ajutorul finanțării primite prin Primăria comunei Măciuca, Adrian Cristian Susu reușește să deschidă un salon modern de frizerie și coafură. RoxAna este foarte pricepută și împreună cu Adrian ne așteaptă la Salon Ady&Roxy SRL Măciuca. Iată încă un exemplu frumos de tineri care pornesc pe drumul de antreprenoriat. Să le urăm succes”, spune primarul Mugurel Mărcoianu.
Și acesta nu este singurul. Incluziunea socială în teritoriul GAL Ținutul Vinului – proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman implementat de Primăria Comuna Măciuca în parteneriat cu Liceul Teoretic Maciuca și SV Oltenia Consult dă rezultate. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *