Primăria comunei Berislăvești a depus proiectul rețelei de gaze naturale, în parteneriat cu Sălătrucel

Asta însemnând o rețea de 21 de km de gaze în comună, un pas important, după cum declară primarul Nicolae Popescu, pentru standardele de viață ale locuitorilor.

„Necesitatea gazului metan în mediul rural este vitală. În condițiile actuale, peste 90 la sută din locuitorii județului Vâlcea se încălzesc la sobe, cu lemne, în condiții improprii, de aceea este o resursă vitală pentru România. Am depus cererea de solicitare fonduri prin programul Anghel Saligny pentru introducerea rețea de gaze naturale în comuna Berislăvești, în partenriat cu Sălătrucel”, spune Nicolae Popescu.

În prezent a fost finalizată amenajarea centrului civic și se așteaptă lansarea Programului Național de Investiții Anghel Saligny.

Lucrurile avansasează și pe drumul județean Călimănești – Sălătrucel – Berislăvești – Județ Argeș, un drum care are un carosabil lărgit, care în zona Robaia a rezolvat definitv problema acelei pante de urcare. O pantă care atunci când ploua era aproape imposibil de utilizat.

De altfel, comuna este una cu rată timidă de creștere a populației, beneficiază de instituții de învățământ moderne, unități sanitare rebilitate iar în 2022, alte noi drumuri locale urmează să intre spre finanțare pentru a fi asfaltate.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *