Primăria Cernișoara invită oamenii de afaceri să investească în localitate

Cu venituri de aproximativ 350 mii lei și o populație în de 3.300 de locuitori, fostă comună minieră, Cernișoara se află, din păcate, abia la început de modernizare, pentru că, în localitate nu a existat zeci de ani, nicio investiție de anvergură.

”Este un adevăr, am preluat aproape de la zero, în ceea ce privește nivelul de infrastructură al comunei, de la utilități până la asfalt. Sincer, majoritatea drumurilor erau cu probleme, suntem campioni la alunecări de teren, o populație îmbătrânită. De aceea am ales să mă implic acum un an jumătate în viața comunei. Și a trebuit să pornim motoarele, pentru că dacă nu ai nimic, nu vine nimeni aici. Am lucrat în mulținaționale și știu ce înseamnă interesul pentru investiții. Asta căutăm dar mai întâi trebuie să închidem sau să soluționăm toate problemele. Să deschidem rutier comuna spre Horezu, spre Stroești, spre Roești. Am discutat cu Consiliul Județean, ne-au ajutat și ne-au promis sprijin în continuare. Am stimulat aici inițiativa privată în agricultură, căutăm să îi aducem pe cei de la Apele Române să se apuce după atâția ani de promisiuni de amenajarea albiei Cernișoarei, pentru că este dezastru aici. Am pornit investițiile în școli, și aici am avut parte de ONG-uri, de sprininul Allianz Țiriac și putem să ne lăudăm cu cele mai moderne și verzi unități de învățământ”, susține primarul Dumitru Ciorîcă

Localitatea are un iluminat public modern iar printre lucrările așteptate de primarul Ciorîcă se numără reabilitarea căminului cultural  și a primăriei, ambele prin CNI. Urmează să foe dotate  laboratoarele de școală cu mobilier și logistică.  Primarul caută soluții pentru a a transforma două școli comasate una (cea de la Groși) în cămin cultural și cea de a doua în cămin de bătrâni.

Comuna are de departe cel mai mare potențial din zonă dar nu a funcționat niciodată o strategie de dezvoltare în epoca postminerit, să sperăm că tânărul primar îi va da de capăt.  Este o provocare pentru Ciorîcă și are entuziasmul începătorului.

Atragerea de investitori privați în zonă rămâne o prioritate pentru primarul din Cernișoara iar pentru asta, acesta este dispus să îi educe și să îi învețe pe localnici să facă afaceri cu resursele pe care le au, mai ales că această comună nu a fost colectivizată. În discuție de află chiar pornirea a două făbricuțe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *