Primăria cere ajutor noului Arhiepiscop al Râmnicului pentru realizarea unui cimitir

Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea se bazează pe sprijinul noului Arhiepiscop al Râmnicului, Varsanufie, pentru realizarea unui nou cimitir în oraş, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, primarul interimar Ion Gigi Matei.

‘Este cea mai urgentă problemă a primăriei. Şi care de doi ani necesită o soluţie pentru că deja cimitirele existente nu mai au locuri, ceea ce promovează, din păcate, o speculă în oraş. Fosta administraţie venise cu o idee destul de proastă, de a construi un cimitir într-o zonă unde terenul este alunecos. Acum negociem cu mai mulţi cetăţeni din cartierul Râureni şi probabil se va aplica legea pentru expropriere pentru utilitate publică. Dacă nu, o să facem un apel la Prea Sfinţia Sa Arhiepiscopul Varsanufie să ne ajute pentru că biserica deţine o proprietate în cartierul Ostroveni şi atunci lucrurile – sunt convins – se pot rezolva mai uşor’, a declarat Matei.

Situaţia este destul de gravă în Râmnicu Vâlcea, neexistând locuri de veci, foarte multe familii alegând în ultima perioadă să-şi cumpere locuri de veci în comunele limitrofe oraşului. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *