Primăria Câineni şi Prefectura Vâlcea au deblocat accesul din satul „Peste linie”, unde compania SNCFR închisese un drum

Astfel cele două instituiţii vâlcene au reuşit să identifice un drum tehnologic al Hidroelectrica, un drum care ajunge în satul „Peste linie”, plecând din dreptul gării.

„Spre bucuria noastră am găsit foarte multă înţelegere la Hidroelectrica şi pe baza unui protocol ar urma să preluăm în domeniul public acest drum industrial iar printr-o sursă de finanţare, pe situaţii de urgenţă, să-l reabilităm, astfel încât să permitem accesul autoutilitarelor în sat, ne referim la pompieri, ambulanţă”, spune primarul Ion Nicolae.

În urma cu două luni SNCFR a blocat vechiul drum de acces în sat, cu un camion și o macara descărcând o baliza de beton de 7 metri lungime, transversal pe lăţimea drumului. Mai mult, cu sprijinul unei echipe de mascați, au spart dalele de trecere auto a căii ferate astfel încât să nu mai poată fi vreodată folosite, nici măcar pietonal.

Dacă baliza a rămas pe loc, s-a reuşit în urmă cu câteva zile  montarea unor traverse de beton pentru ca pietonii să poată folosi vechea trecere a căii ferate.

Tot în Câineni, în satul Robeşti s-au montat benzi de încetinire a vitezei, în zona trecerii de pietoni iar CNAIR a promis că în scurt timp va repara trotuarele podului peste râul Olt care în prezent prezintă riscuri mari de traversare, existând zone fără dale.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *