Primăria Câineni reclamă un abuz al SNCFR in urma căruia un sat a fost complet izolat

SNCFR a blocat în mod abuziv calea de intrare în cătunul „Peste linie”, din comuna valceana Câineni, restricționând total accesul auto (inclusiv pompieri, salvare, microbuze școlare) in zona.

„Aici a fost dintotdeauna o cale de acces pentru cele 15 familii din cătun cât și pentru proprietățile agricole. Nu s-a întâmplat niciodată vreun accident. Au venit cei de la CFR și au spus că vor să o închidă. Am cerut soluții pentru comunitate. Era clar că bariera nu merge, pentru că este vorba de blocarea drumului național 7. Și noi că primărie am înaintat soluția de traversare cu semnale acustice și luminoase”, spune primarul comunei Ion Nicolae.

Nu a venit niciun răspuns la această propunere, decât unul drastic. op

In urma cu o saptamana, SNCFR a adus în schimb un camion și o macara și au descărcat o baliza de beton de 7 metri lungime, cu care au blocat acest drum comunal.

Mai mult, cu sprijinul unei echipe de mascați, au spart dalele de trecere auto a căii ferate astfel încât să nu mai poată fi vreodată folosite, nici măcar pietonal.

„Oamenii sunt in prag de revoltă. Și pe bună dreptate. In acest cătun nu mai poate intra ambulanta sau mașini de pompieri. Este singurul drum de acces în acest cătun. Oamenii au ales să depoziteze gunoiul chiar în fața balizei de beton pe drumul national, nici mașina de gunoi nemaiputand trece”, a completat edilul din Câineni.

In zona a rămas acum o baliza de beton, un drum blocat și o trecere de pietoni care nu duce… nicăieri.

Primăria spune că a înaintat deja autorităților județene și va cere autorităților centrale soluții pentru a amenda acest abuz al SNCFR și a rezolva situația din cătun.

Liviu POPESCU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *