Primăria Bujoreni organizează 3 zile de instruire a funcţionarilor publici din judeţ, în parteneriat cu ACOR

Filiala Vâlcea a Asociației Comunelor din România a organizat începând de joi, timp de 3 zile un curs de pregătire pentru funcţionarii publici din judeţul Vâlcea.

Cursul se desfăşoară în comuna Bujoreni și a reunit o mare parte dintre funcţionarii unităților administrativ-teritoriale din judeţ.

Conform ACoR Vâlcea, scopul programului este de a furnizara  informații actualizate în aplicarea legislației specifice, pe fondul perfecționării profesionale și dezvoltării abilităților în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor specifice personalului din administrația publică locală. De asemenea un obiectiv important al acestor tip de cursuri de formare este evitarea consecințelor neaplicării corespunzătoare a celor mai uzuale acte normative specifice administrației publice locale. Ne referim  aici la e-guvernare, Cod Administrative, Normele de Aplicare, cadastru, stare civilă

Cursul este susținut de Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România şi se desfăşoară la Căminul Cultural din Gura Văii.

Primarul comunei Bujoreni, Gheorghe Gîngu a declarat: „funcţionarul public al unei comune este extrem de important în activitatea administrativă și de acesta depinde aplicarea corectă a legislației. Dacă ne gândim doar la faptul că secretarul unei unităţi administrativ-teritorială avizează, pentru legalitate, dispozițiile primarului și contrasemnează hotărârile consiliului local, cred că înțelegem cât de important este ca pregătirea profesională a acestuia să fie solidă”

Reamintim faptul că Asociația Comunelor din România (ACoR) a fost înființată în anul 1997, ca o asociație de autorități locale, având ca membri comunele din România. Numărul membrilor A.Co.R. este de 1750 comune, din toate județele României. Asociația acoperă 87% din teritoriul țării și 48% din populație, acționând în teritoriu prin intermediul filialelor județene.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *