Primăria Boişoara, amplă acţiune de vânzare a caselor vechi, părăsite, din inima muntelui

O iesire la iarba verde, în mijlocul naturii lângă munte, într-o căsuţă din poveste, pare un vis frumos la care mulţi se gândesc, mai ales la sfârşitul săptămânii, de sărbătorile de iarnă, etc.

O evadare din oraş este ca o gura de aer pentru reîncărcarea bateriilor şi pentru a ne asigura un început de săptămână plin de energie. Daca visati la o căsuţă, într-o zonă e basm, ruptă din munte, soluţia ar fi o casă de vacanţă, în Boişoara, spune primarul Mihai Sandulache.

Din punct de vedere imobiliar, este momentul potrivit a investi intr-o propritate la ţară, în Depresiunea Loviştei. Oferta este una foarte bogată, preţurile sunt mici, iar dacă ştiţi să negociati, puteti pune mâna cu uşurinţă pe un chilipir.

Pe site-urile de imobiliare preţurile sunt orientative, mai mari decât cele practicate la faţa locului. În realitate oferta este mult mai mare, La Boişoara exista cel puţin 2-3 case de vânzare în fiecare sat. Cele mai multe sunt case scoase la vânzare de copiii plecati la oraş sau prin strainatate, după ce bătrânii, rămaşi singuri acasă, s-au stins.

Casele vechi din Boişoara pornesc de la 5000 şi ajung până la 15.000 de euro pentru casute modeste, dar decente şi absolut suficiente pentru un orăşean care viseaza la un colt de „ţară” unde să poata trage la final de săptămână şi să se bucure de linişte, munte şi aer curat, de sunetul talăngilor, de răcoarea verilor…

Informaţiile se obţin întrebând la Primăria comunei Boişoara, la magazinul sau birtul din sat. Nu veţi da greş nici dacă întrebati direct localnicii daca nu stiu pe cineva care are casă de vânzare. Ei va pot indruma catre vanzatorii care nu si-au facut alta reclama decat sa anunte prin viu grai, vecinilor si cunoscutilor, ca scot o casa la vanzare.  Mai mult decat atat, tot de la localnici veti afla motivele reale pentru care se vinde casa, daca vecinii sunt de incredere si multe alte informatii care pot fi esentiale cand veti lua decizia finala.

Preturile nu sunt niciodata fixe si veti avea o marja mare de negociere.

Distanta, deşi este importantă la achiziţia unei case de vacantă, nu mai este un criteriu esential. Spre exemplu, Boişoara se va afla la 20 de minute şi 10 km de Autsotrada Sibiu – Piteşti dar, potrivit ediliului, locaţia face totul. Satele care spânzură pe munte, având o panorma către toată Valea Oltului şi Ţara Loviştei este o ofertă de nerefuzat

AP

One comment

  • Adrián Leon

    Bunaziua,ma numesc Adrián,sunt interésate de acest anunt.cum por contacta cu primaria din boisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *