Primăria Bărbătești investește într-un sat de vacantă cu 10 casuțe, parc de aventură și parcare de rulote

Primarul Constantin Banacu spune că a avut deja o vizită în teren de la Ministerul Agriculturii și sunt șanse mari ca proiectul turistic ”Valea Otăsăului” să prindă contur.

”Este vorba de amenajarea unui sat de vacanță la poalele muntelui care să includă 10 case de vacanță, un parc de aventură și o tabără de rulote. Zona se pretează la acest tip de turism montan și deja există și investitori privați care sunt interesați de a dezvolta aici afaceri. Vorbim de pensiuni și păstrăvării. Bărbăteștiul este o localitate care deja face pași în zona turismului, fiind așezați în zona Olteniei de sub Munte. Vom depune în foarte scurt timp proiectul și acesta dorim să fie startul dezvoltării turismului și consacrării Bărbăteștiului pe această axă”, spune primarul Banacu.

Un proiect turistic care aduce în România un nou concept, întâlnit frecvent în țările nordice este Rentakub, ce creează o rețea de case de vacanță sub forma unor Kub-uri din lemn, pentru închiriat la nivel național. În acest moment sunt prezente case de vacanță ce fac parte din rețeaua Rentakub în Bacău, Băile Felix, Râșnov, Slănic Moldova, în derulare fiind Bran, Cluj și Constanța. Cât costă o astfel de casă şi cum funcţionează proiectul.

Ideea conceptului de a crea o rețea de case de vacanță, sub forma unor kub-uri din lemn, a pornit în 2018, iar la începutul anului 2019 a fost demarat un proiect pilot – satul de vacanță de la Slănic Moldova, pentru a arăta celor care doresc să intre în rețea ce înseamnă un Kub și ce presupune ca mod de business.

Bărbăteștiul este de departe una din cele frumoase așezări din zona subalpină a Vâlcii, o poveste care se strecoară până sub meterezele Builei-Vânturariței, Adunând de-a lungul istoriei o colecție întreagă de legende cu haiduci, istorii monahale, dramele partizanilor anticomuniști, drame ale războiului cel mare, povești cu evadări de lideri comuniști…

Localitatea compune drumul monahal care leagă Horezu de Olănești, pe sub tivul muntelui, drum vechi al transhumanței romînești, drum care în această toamnă arată ca un spectacol divin, un pastel care ar putea inspira toți pictorii și poeții lumii. În sunet cristalin al pârâului Otăsău, s-a dezvoltat aici, o adevărată comoară de suflet românesc.

Acesta este pe scurt Bărbăteștiul, o localitate care se leagă frumos de cărările muntelui dar și de satele din jur, unindu-se cu Costeștii Arnotei, cu Stoeneștii, printr-o galaxie de drumuri de poveste. Cel mai recent dintre aceste drumuri fiind cel prin Șuia, un drum care urcă șerpuind culmea care desparte valea Otăsăului de a Govorei, până la Stoenești. Un drum care taie pădurea și zona ruptă parcă din Apuseni, cu fânețe și aluniș, un drum recent finalizat de primarul Constantin Banacu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *