Primăria Băile Olăneşti îşi cere scuze pentru disconfortul creat de reabilitarea parcului central

Primarul Sorin Vasilache ştie că lucrările la parcul central din staţiune creează disconfort dar se bnazează pe înţelegerea localnicilor şi a turiştilor, spunând că implementarea proiectului este în grafic şi ca în acest an se va finaliza.

“Proiectul este unul amplu,  prevede realizarea de alei pietonale, piste pentru biciclete, trotuare, amenajarea de spaţii verzi, modelarea terenului, crearea de facilităţi pentru recreere pe terenul amenajat, zone speciale pentru sport, locuri de joacă pentru copii, dotare cu mobilier urban, modernizarea străzilor urbane adiacente terenurilor supuse intervenţiilor şi, de asemenea, amenajarea unui teren de sport de dimensiuni mari, pretabil pentru desfăşurarea activităţilor sportive, cu gazon natural. Este un proieict cu fonduri europene, de peste 1,5 milioane de euro, la finalul căruia ne vom putea lăuda cu un frumos parc balnear”, spune primarul Vasilache.

În ceea ce privește infrastructura rutieră, în Olănești sunt mai multe străzi în reabilitare atât către satele componente, cât și pe străzile orașului.

”Se lucrează la stabilizarea străzii Epurești, cu ziduri de sprijin, rigole betonate; pe strada 1 Mai sunt lucrări de asfaltare, dar și rigole, iar străzile către localitățile componente sunt în reabilitare. Sperăm ca anul acesta, Consiliul Județean să mai asfalteze către Comanca încă un kilometru de asfalt pe DJ 656. De asemenea, se vor face extinderi de apă pe strada Păsărelelor, pe strada Cheia și legătură rețea cu strada Cumpăna. Aici se vor realiza 18 branșamente de apă și se va monta o stație de pompare”, a declarat Sorin Vasilache, primarul orașului Olănești.

Numărul turiştilor a crescut în ultima lună, nu este la nivelul din anii anteriori dar staţiunea Băile Olăneşti a rămas printre preferinţele românilor.

“Nu mia avem turişti străini în acest an, deşi în ultimii ani, numărul acestora era în creştere. Pandemia a lovit acest segment al turiştilor. Faţă de lunile martie, aprilie, mai, când scăderile a fost de până la 90% în acest sector, acum este mult mai bine, dar nu ştiu dacă pierderile din HORECA vor fi recuperate. Din păcate, pandemia nu dă semne de declin, în acets sezon de vară au fost terasele, nu ştim ce se va întâmpla din octombrie, odată cu sosirea sezonului rece”, a mai adăugat primarul din Olăneşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *