Primăria Alunu intenționează să amenajeze un muzeu al mineritului vâlcean

Pe lângă toate investițiile și nu puține la număr care s-au implementat în comuna Alunu și care, bineînțeles, sunt în derulare, primarul Cristian Birăruți își dorește să pună bazele unui turism. Ce fel de turism? De tranzit, monahal… a venit repede răspunsul edilului. Această strategie vine ca urmare a pregătirii comunei pentru viitor, deoarece închiderea minelor este o măsură a Comisiei Europene care va fi pusă în aplicare.

În altă ordine de idei, deja locatarii dintr-unul din cele 5 blocuri au pus bazele unei asociații de proprietarii și astfel vor putea accesa fonduri prin PNRR pentru reabilitarea energetică a clădirii.
În perioada următoare primăria va da ordin de începere pentru reabilitarea a 4 drumuri – drumul spre Biserica Igoiu, drumul spre Biserica Cornetu, drumul spre Centrul Social și drumul spre Dealșul Roșu.
Iar prin PNRR și școala gimnazială  și grădinița vor fi reabilitate energetic.
Cu peste 2,339 milioane lei (peste 600.000 în plus față de 2021) și cu o populație de  4170 de locuitor, comuna Alunu se află în topul celor mai dezvoltate localități din Vâlcea (locul 13 pe județ cu 560 de lei) mare parte datorată industriei miniere dar nu numai, aici funcționând și un centru industrial puternic pe confecții metalice dar și agenți privați în panificație. De altfel, la un moment dat în anii 90 se discuta chiar de transformarea comunei în oraș, idee care însă a fost abandonată.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *