Primăria a finalizat reparaţiile fortificaţiilor din centrul Râmnicului

Lucrările de reabilitare a zidurilor cetăţii din Râmnicu Vâlcea, distruse la sfârşitul lunii martie de ploile torenţiale, au fost finalizate, traficul pietonal putând fi reluat, a declarat  primarul interimar al municipiului, Ion Gigi  Matei.

‘Lucrarea a fost executată din bugetul local, nu a fost una deloc uşoară, pentru că a trebuit înlocuit tot zidul pe o porţiune de 25 de metri, deşi iniţial aceste fortificaţii fuseseră distruse pe o porţiune mai redusă. Mai mult, a trebuit să mergem pe acelaşi model ca originalul, mă refer la modelul pietrei care este unul specific. Am reuşit să recuperăm mult din materialul original. Paralel cu această lucrare, s-a intervenit şi la nivelul arborilor, ale căror rădăcini au pus presiune pe zid, pentru că alunecarea de teren de acum două luni a fost cauzată nu doar de infiltraţiile de apă, ci şi de rădăcinile copacilor bătrâni care cresc în zona acestor metereze’, a spus Gheorghe Matei.

La sfârşitul lunii martie, zidurile fortificaţiilor din centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, pe care unii istorici le definesc ca fiind cetatea lui Mircea ce Bătrân, s-au prăbuşit pe latura sudică, pe o porţiune de 25 de metri lungime şi trei metri înălţime, blocând accesul auto şi pietonal în zonă.

Lucrările de reabilitare au fost realizate cu bani din bugetul local după ce au fost obţinute avizele de la Direcţia Judeţeană de Cultură care a solicitat respectarea modelului original. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *