Primaria a depus proiecte pentru încă două poduri în comuna Tomşani

în comuna Tomşani, autorităţile au luat toate măsurile de igienă necesare în contextul pandemiei de Coronavirus. Asta însemnând dezinfectarea străzilor, staţiilor de autobuz, măsuri de a se evita deplasarea locuitorilor în zonă.

„Am recomdandat vârstnicilor să evite ieşitul din gospodării, copiii să nu iasă la joacă, firmele de transport pasageri să respecte un anumit orar, pentru a lua navetiştii. Am identificat persoanele care au alte afecţiuni, care nu au sprijin, şi care au nevoie de medicamente sau alimente. Persoanele aflate în izolare au înţeles că este mai bine pentru ei şi pentru propriile familii să respecte regulile de carantinare. Colaborăm foarte bine cu toate instituţiile din localitate implicate în a depăşi această criză nenorocită care s-a abătut asupra României”, spune primarul Dumitru Pearcu.

în ceea ce priveşte lucrările, Primăria Tomşani mai are depuse documentaţia pentru ultimele 2 poduri peste râul Bostriţa, unul în punctul Epure Foleştii de jos şi punctul Lunguleşti.

Până în prezent au fost realizate 7 poduri, astfel handicapul datorat râului Bistriţa care împărţea localitatea în două, a fost anulat, toate satele de cele două maluri fiind legate. Există un acces direct spre proprietăţile pe care oamenii le deţin fie într-o parte fie în cealaltă a râului.

Problema la care Primăria Tomşani aşteaptă rezolvare în acest an este drumul de legătură cu comuna Oteşani, unde sunt mai multe alunecări de teren care dacă se agravează, odată cu sezonul ploios, pot perturba traficul între cele două localităţi.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *