Primar Vaideeni: Termenul de aparţinător e relativ, un tânăr intrat în şomaj nu-şi mai poate ajuta părinţii vârstnici

Primarul Daniel Băluţă spune că are o listă de 212 bătrâni care au nevoie urgentă, neavând niciun sprijin sau o rută apropiată, numai că această listă poate creşte luna următoare.

“Spunem că bătrânii care nu au aparţinători. Dar şi cei care au aparţinători, copii de exemplu, dar aceştia au intrat în şomaj, cum îşi pot ajuta ei părinţii? Abia dacă se pot ajuta pe ei şi familia lor, d-apoi pe părinţi. Este foarte relativ termenul de aparţinător, o statistică oarbă care nu prezintă realitatea deloc. Noi am împărţit aici totul pe sectoare, personalul primăriei monitorizează atât starea medicală dar şi socială a familiilor din Vaideeni”, spune Băluţă.

În ceea ce priveşte persoanele izolate, acestea sunt în număr de 70, mulţi au ieşit din carantinare între timp. în cazul lor există o colaborarea cu poliţia şi medicul de familie, pentru a identifica dacă apar probleme medicale sau de disciplină.

“Din fericire nu au fost cazuri. Ne ocupăm şi de problemele care însemană aprovizionarea lor şi sperăm să fie bine, să depăşim această criză. Economic vorbind, la Vaideeni, se lucrează în continuare, nu avem sincope, avem în derulare programul de asfaltări, reabilitarea dispensarului şi reabilitarea şcolilor. Oamenii merg la muncă, pentru că, aşa cum spun mulţi, dacă se opreşte economia, sărăcia ne paşte. De virus vom scăpa, dar de foamete şi faliment mai greu. Mă uit la turism, Vaideeniul era pe acest sector, în plin avânt. Turismul este efectiv în groapă şi, porobabil abia de anul viitor ar putea răsări soarele în acest domeniu, cu multe foarte multe ezitări”, a conchis primarul din Vaideeni.

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *