Primar Tetoiu: Conducerea școlilor trebuie schimbată sau menținută funcție de rezultatele școlare

Primarul din Tetoiu, Viorel Herăscu spune că la un moment dat, situația din învățământul românesc va trebui să se normalizeze, în sesnul depolitizării instituțiilor școlare.

”Prea multă politică și prea puțină performanță. Cam așa pare nu ca a evoluat ci a involuat în ultimii ani învățâmântul românesc. Nu s-a mai pus accent pe calitatea actului educațional, pe rezultate, s-a mutat accentul pe politic. Din punctul meu de vedere, o școală are conducerea pe care o merită. O școală bună, mă refer la rezultatele de la examenul de capacitate, are o conducere bună. Un management serios care știe să-și recruteze personal capabil care să ofere o șansă copiilor în viață”, spune primarul Herăascu.

Acesta aduce argumente prin prisma faptul că primăria unei localități este direct intersată de funcționarea unei școli. Mai ales că prin descentralizare, funcționarea unei școli este în sarcina administrației publice locale.

”La primărie vin părinții atunci când sunt nemulțumiti de tot felul de suplinitori, sunt părinți care doresc să facă ceva din copiii lor. Iar, din pacate, învățământul rural a devenit un fel de cenușăreasa a educației. Aici pare că nimeni nu este interesat, privând astel copiii de la țară de un viitor. Trebuie să numim directori de școală, pe acei dascăli cu perfomanță și pe cei care nu au rezultate bune, să-i schimbăm. În acest an, vom avea examene de capacitate.  La Tetoiu, voi fi direct interesat despre rezultatele copiilor noștri, în ceea ce privește promovabilitatea”, mai spune edilul din Tetoiu.

Declarațiile primarului vin în contextul în care în Vâlcea, în ultima perioadă au existat o serie de demiteri și de numiri în școlile vâlcene, schimbări care au fost acuzate de ”vendette politice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *