Primar Horezu: “Se impune deschiderea de urgenţă a Spitalului Orăşenesc”

Edilul din Horezu, Nicolae Sărdărescu, spune că se impune de urgenţă deblocarea activităţii spitalului din Horezu, unitate medicală care deserveşte 65.000 de locuitori din partea de vest a judeţului, spital închis acum 2 luni, fiind considerat “Spital Covid”, adică unitatea medicală care ar fi urmat să preia cazurile de Covid din judeţ..

“Din statistici se remarcă mai multe aspecte, în primul rând, pandemia se află pe parte descendentă, în al doilea rând, Vâlcea este cel mai sigur judeţ medical din punct de vedere al infectării cu Coronavirus, cu doar 30 de cazuri iar din zona Horezu nu avem niciunul. Niciun pacient nu este internat aici. Oamenii întreabă când se deschide spitalul, eu nu am niciun răspuns să le ofer. Deci solicit deschidere acestei unităţi medicale”, spune primarul Sărdărescu.

Acesta spune că la Spitalul din Horezu deja s-au făcut achiziţii în aparatură de peste 2,5 milioane de euro, aparatură ultraperfomantă de care oamenii au nevoie.

În Horezu, chiar şi în timpul pandemiei, şantierele nu s-au oprit, sunt 13 lucrări în execuţie, însemnând centrul istoric, creşe, grădiniţe, centre culturale, parcuri şi drumuri.

“Vom termina de asfaltat strada Neagota parte importantă din Drumul Mănăstirilor Olteniei de sub Munte, Tot în Romani vom asfalta mai multe străzi. Avem în pegătire strada Bulimani, Bivolăriei. Toate șantierele sunt cu finanțare, fie europeană, fie guvernamentală, fie din fonduri locale”, spune primarul din Horezu.

Edilul mai adaugă faptul că e nevoie de relaxarea restricţiilor în turism, pentru că Horezu depinde în mare parte de veniturile din acest sector.

“Suntem o staţiune care se află în timpul estival, pe harta concediilor, toţi care vin în această zonă, fie petrec aici vacanţe, fie tranzitează oraşul nostru, Horezu este un pol turistic regional în Oltenia de sub Munte, din multe puncte de vedere unicat. Din fericire sus, la Vârful Romani se lucrează la alte moteluri, am vorbit cu investitorii şi vor continua lucrările la pârtiile de schi, restaurante, parcări. Este nevoie de scoaterea turismului din blocaj, evident respectând normele de protecţie”, mai spune primarul din Horezu.

Horezu, capitala de vest a judeţului Vâlcea, staţiune turistică, unul din cele mai importante oraşe din Oltenia de sub Munte, capitala a ceramicii din România, s-a confruntat în timpul pandemiei cu cea mai mare scădere a veniturilor din turism, oraşul depinzând total de ridicarea restricţiilor din acest domeniu.

Abia de când s-a redeschis şoseaua Transalpina şi odată cu deschiderea teraselor, s-a simţit o uşoară creştere a turismului în Horezu dar insuficientă pentru echilibrarea balanţei economice. ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *