Primar Govora: Avem 80.000 de turiști, o treime din SUA, UK, Franta si Italia

Primarul stațiunii Băile Govora, una din stațiunile de top din Europa, pentru aparatul respirator, susține ca la aceasta ora, după un an de pandemie, numărul turiștilor care au fost în Govora este de 82.324.

“Ce sa spunem? Anul trecut la începutul pandemiei, am strâns toti operatorii de turism, proprietarii de structuri de cazare și le-am spus ca aceasta boala care afectează sistemul respirator pentru Govora este mana cereasca. Fratilor, am zis eu, haidecsa concepem pachete de 7 sau 14 zile, cu preturi decente pentru cei care au trecut prin Covid! Astfel, a fost conceput un plan de tratament post Covid, pentru cei care au fost infectati cu SarsCov si au rămas cu sechele respiratorii. A fost un program mediatizat nu doar în România, ci mai ales la nivel european si mondial. Am trimis la Bruxelles un memoriu, arătând ca stațiunea noastră are cel mai bun aer si echilibru ionic. Rezultatele nu au încetat sa apara, încă din vara, mii de turiști, foști bolnavi au venit sa se trateze la Govora”, spune Mihai Mateescu.

Acesta spune ca nici în prezent nu mai sunt locuri de cazare, toti foștii bolnavi de Covid cautand pensiuni și hoteluri din Govora.

“Nu am avut probleme nici cu personalul. Nefiind periculos, turiștii nostri au trecut prin boală, ei vin sa se recupereze. Au sosit în acest an din Statele Unite  în toamna au fost loturi intregi din Italia, Franța și acum cautam sa stabilim cu Israelul parteneriate. Incasarile ne-au ajutat sa investim in clădirile vechi de patrimoniu. Nu avem probleme de buget. Si avem pentru anul 2020, problemele rezolvate. Ne-a ajutat si Consiliul Judetean cu reabilitarea drumului care intra in stațiune  Da, mulțumesc operatorilor din turism care s-au mobilizat exemplar”, conchide edilul din Govora.

De la începutul pandemiei si pana în prezent  Băile Govora s-a aflat în topul turismului romanesc, gratie acestui plan, HORECA din Govora nu a avut de suferit, dimpotrivă, încasările au depășit cu 60% pe cele din 2019, an fara pandemie.

de Ion CET Govora.

Din păcate, materialul de mai sus este doar un pamflet. Ce frumos ar fi fost sa nu fie asa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *