Prima fermă din Oltenia de bovine rasa Angus a fost inaugurată la Pesceana

Prima fermă de bovine din rasa Angus, crescute pentru carne, a fost inaugurată în comuna Pesceana, investitorul dorind să extindă afacerea şi să dezvolte ramura zootehnică în această localitate.

“Ştim că mai este o astfel de fermă în România, în zona Agnitei. La noi, în Vâlcea, ar fi prima fermă şi s-ar putea ca din tot bazinul Olteniei. Bovina din rasa Angus este aparte, ea nu este crescută pentru lapte, ci pentru carne, acest produs fiind foarte căutat la export. Investitorul a pornit la drum cu 15 capete, iar dacă ne gândim că un exemplar este în jur de 1.600 de euro, atunci investiţia nu este deloc una mică. Suprafaţa de păşunat se ridică la 15 hectare. Mi-aş dori extinderea afacerii şi dezvoltarea inclusiv cu localnicii a acestei ramuri zootehnice, aducând şi tauri pentru montă”, a declarat, astăzi, primarul din Pesceana, Ion Vasile.

Ferma de bovine cuprinde şi alte bovine din rasele crescute pentru lapte – Holstein, Bălţata românească etc.

Potrivit specialiştilor în zootehnie, animalele rasa Angus sunt foarte rezistente la boli, sunt nepretenţioase, se adaptează uşor la exploatarea pe păşune, au o maturizare rapidă şi o conversie foarte bună a furajelor în carne. Rasa de vaci Aberdeen Angus s-a format în Scoţia. Au culoarea neagră, iar coarnele sunt absente. Sunt animale cu talie joasă, însă cu greutăţi mari.(antenasatelor.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *