Prima Fabrică de Bere artizanală din Vâlcea se construieşte la Stoileşti

Un investitor construieste o fabrică de bere in satul Barsoiu din comuna Stoilesti Vâlcea, care va putea produce peste 9000 de litri pe lună

“Investitorul lucrează la fabrică,. Ceea ce a ținut de primarie, mă refer la avize a fost rapid rezolvat. O investiție privată este binevenita, asta înseamnă locuri de munca, taxe și impozite și un stimulent pentru alți potențiali investitori. Comuna este deschisă pentru orice investiţie privată care produce locuri de muncă”, spune primarul Florin Ionescu.

Investitorul deja a inceput construcția. El  dorește să pătrundă pe  piata de bere artizanala (doar cateva sute de hectolitri pe an, intr-un spatiu redus). Atuul micilor intreprinzărori în acest domeniu constă în faptul ca, nefiind limitati de rigorile unui proces industrial, ei pot jongla cu retetele si pot veni pe piata cu beri cu arome inedite, mereu proaspete si foarte sanatoase.

Piata autohtona a berii este una solida, sigura, fara fluctuatii semnificative si care atrage venituri de 2,4 miliarde de euro (da, in fiecare an scoatem din buzunare 2,4 miliarde de euro ca sa-i dam pe bere!).  

Berea artizanala (numita si bere craft) este berea care se produce prin metode traditionale si cu ingrediente 100% naturale, fara niciun fel de aditivi si conservanti. Ingredientele sunt cele clasice – apa, malt, hamei, drojdie de bere – doar ca aici există libertatea de a fi combinate oricum, de aici si gustul deosebit.  berea artizanala are un gust mai puternic, este mai aromata si are mai putin acid. Iar in ceea ce priveste alcoolemia, ea este aceeasi ca la berile industriale, in jur de 5%-7%. 

Nu este prima investiție privată din Stoilesti, până în prezent aici funcționează o brutărie, ferme de zmeur dar și mai multe întreprinderi apicole.

Faptul că localitatea Stoilesti a devenit căutată de investitori are drept cauze, investițiile publice în infratructura, rețelele de utilități, legăturile cu județele Argeș și Olt etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *