Prima bază sportivă de rugby din Vâlcea ar urma să se construiască în Băbeni

Prima bază sportivă de rugby din judeţul Vâlcea ar urma să se construiască în oraşul Băbeni, în urma unui parteneriat între localitatea vâlceană şi un oraş din Marea Britanie.
“Am avut deja prima întâlnire cu partenerii noştri din Marea Britanie. Un parteneriat care se va concretiza în crearea unei pepiniere de rugby aici la Băbeni cu copii de vârstă gimnazială. Chiar s-a discutat despre realizarea unei echipe mixte româno-engleze în acest sport. Ar urma pe baza acestui parteneriat să se se realizeze o bază sportivă, un teren de rugby, primul din judeţul Vâlcea. Această echipă mixtă, româno-engleză va participa la un concurs internaţional”, a declarat vineri pentru AGERPRES, primarul din Băbeni, Sorin Bâzâc.
Acesta spune că Băbeniul are deja “tradiţia unor parteneriate externe”.
“Anul trecut printr-un parteneriat cu un oraş polonez, Zbuczyn, am avut pentru comunitate mai multe rezultate pozitive. Astfel în acest an vom avea o autoutilitară pentru pompieri, o maşină pentru deszăpeziri şi chiar parteneriate în domeniul cultural-sportiv. Mai mult deja lucrăm la proiecte pentru accesarea de fonduri europene în comun româno-poloneze”, a mai spus Bâzâc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *