Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic a condamnat atentatele din Volgograd

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), germanul Thomas Bach, a condamnat luni atentatele sinucigaşe comise duminică şi luni la Volgograd, în sud-vestul Rusiei, dar s-a declarat sigur că securitatea Jocurilor Olimpice de la Soci (7-23 februarie) va fi asigurată.
Bach a condamnat, prin intermediul unui comunicat, ”un atac ruşinos împotriva persoanelor nevinovate”, adăugând că i-a scris preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a-i prezenta condoleanţele sale şi pentru a-şi exprima ”încredere în autorităţile ruseşti” în ceea ce priveşte securitatea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci.
”Sunt sigur că se va face totul pentru asigurarea securităţii sportivilor şi a tuturor participanţilor la Jocurile Olimpice de iarnă”, a subliniat Bach.
Cel puţin 14 persoane au fost ucise luni într-un atentat comis de un kamikaze într-un troleibuz din Volgograd (fostul Stalingrad), a doua zi după un atentat sinucigaş care a făcut 17 morţi în gara centrală a oraşului situat pe Volga, la 1.000 km de Moscova şi de Soci.
În urma celor două atentat, preşedintele Putin a ordonat o întărire a măsurilor de securitate în toată Rusia, potrivit comitetului antiterorist rus.
”Jocurile Olimpice trebuie să reunească persoane de toate originile şi credinţele, pentru a depăşit divergenţele noastre într-o manieră pacifistă”, a subliniat preşedintele CIO.
”Numeroasele mesaje de susţinere şi solidaritate ale comunităţii internaţionale mă fac să cred că acest mesaj va fi asigurat şi de Jocurile de iarnă de la Soci”, a conchis Thomas Bach.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *