Preşedintele CJ Vâlcea: Întâlnire de urgenţă pe tema OLTCHIM cu noul ministru al Economiei

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Vâlcea, Ion Cîlea a declarat luni, pentru AGERPRES, că a primit confirmarea ministrului Andrei Gerea pentru o întâlnire de urgenţă miercuri, pe tema OLTCHIM.

‘Îngrijorat de situaţia actuală şi de evoluţia evenimentelor în cadrul SC ‘OLTCHIM’ SA Râmnicu Vâlcea, l-am contactat azi pe noul ministru al Economiei, domnul Andrei Gerea, căruia i-am solicitat o întrevedere, care să aibă loc la sediul ministerului, pentru miercuri, 23 octombrie. Receptiv la această cerere, ministrul Andrei Gerea a fost de acord că problemele de la OLTCHIM cer soluţii urgente şi, în consecinţă, a acceptat ca întâlnirea să aibă loc începând cu ora 11.30. I-am mai invitat la această întâlnire pe parlamentarii de Vâlcea, conducerea societăţii, preşedintele Sindicatului Liber ‘OLTCHIM’ şi pe reprezentanţii salariaţilor, precum şi administratorii judiciari Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan, alături de administratorul special Bogdan Stănesc’, a precizat pentru AGERPRES, Ion Cîlea

El a mai adăugat că, pe lângă punctele de vedere reţinute la întâlnirea de la sfârşitul săptămânii trecute cu liderii de sindicat, cu o parte dintre parlamentari şi subprefectul judeţului, în audienţa de miercuri vor fi supuse atenţiei ministrului Economiei şi celelalte probleme de care depinde revigorarea activităţii şi pregătirea OLTCHIM în perspectiva certă a privatizării.

‘Cel mai important lucru este că ministrul Gerea a făcut deja public punctul său de vedere legat de perfectarea unui plan de reorganizare care să stea la baza funcţionării SC ‘OLTCHIM’ SA în sistem integrat cu Rafinăria ‘ARPECHIM’ Piteşti. De asemenea, voi solicita găsirea unor soluţii care să permită acordarea drepturilor salariale restante, precum şi a plăţilor compensatorii’, a spus preşedintele CJ Vâlcea.

Principala concluzie a unei întâlniri care a avut loc vineri seara, la sediul CJ Vâlcea, între parlamentarii vâlceni, sindicatele OLTCHIM şi autorităţile judeţului, a fost că este necesară o întâlnire de urgenţă cu noul Ministru al Economiei, Adrian Gerea.

‘O întâlnire între cele patru părţi, minister, administratorii judiciari, administraţia judeţului şi salariaţi, pentru a lămuri problema combinatului este extrem de necesară. Nu mai putem sta după zvonuri, după promisiuni şi după rapoarte. Trebuie lămurite chestiuni directe, în primul rând când se va definitiva planul de organizare a combinatului, ce se va întâmpla în următoarele 30 de zile sau 60 de zile, când se va înfiinţa OLTCHIM II sau ce au de gând ei să facă. Dar mai ales nouă ne trebuie capital de lucru, trebuie găsită o soluţie pentru aceşti bani. Trebuie presiuni din partea ministerului. Bani pentru popi şi biserici se găsesc, dar pentru capitalizare, vedem că nu’, a spus liderul Sindicatului Liber OLTCHIM, ing. Mihai Diculoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *