Preşedintele CJ anunţă înfiinţarea, în toamna acestui an, a Complexului Energetic Vâlcea

Exploatările miniere Berbeşti şi Alunu vor intra în luna septembrie în componenţa viitorului Complex Energetic Vâlcea, a declarat vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, în cadrul şedinţei a ordinare a acestui for.

‘După ce se va face un audit şi se va compatibiliza toată documentaţia, se va produce preluarea celor două cariere miniere aflate pe teritoriul judeţului Vâlcea şi care, în prezent, aparţin de Complexul Oltenia. Lucrurile evoluează în sensul dorit de noi, pentru formarea noului Complex Energetic Vâlcea, care va avea sub acceaşi cupolă atât producătorul de energie electrică cât şi materia primă. Cu această ocazie, vor exista, categoric, scăderi de preţuri şi beneficiară va fi populaţia judeţului. Vreau să mai spun că ni s-a alocat suma de 17,2 milioane de euro pentru plata unor datorii mai vechi ale CET Govora. Toate aceste măsuri vor veni să scoată la liman economia judeţului’, a precizat Cîlea.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul Judeţean Vâlcea a alocat suma de 100.000 de lei pentru plata materialelor folosite la construcţia noului pod peste râul Topolog, din comuna Nicole Bălcescu, lucrare execută de MApN, în locul celui vechi, distrus de ape în urmă cu trei săptămâni. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *