Premierul Victor Ponta: Traian Băsescu este un fel de şomer de lux

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, că preşedintele Traian Băsescu “este un fel de şomer de lux”, căruia i se tot plăteşte şomaj până anul viitor.
“Habar n-am ce spune domnul Băsescu, sincer să fiu nici nu ştiu de ce s-a dus la Bruxelles sau în general de ce se duce domnia sa pe unde se duce, că nu ştim la ce ne foloseşte nouă, românilor. E un fel de şomer de lux domnul preşedinte şi îi tot plătim ajutorul de şomaj până la anul”, a spus premierul, întrebat cum comentează afirmaţia preşedintelui, care a declarat că nu e calificat să fie profesor adăugând, ironic, că nu are cine să-i dea doctoratul.
Preşedintele a participat, sâmbătă, la lucrările celei de-a XIV-a Adunări Generale a Asociaţiei Internaţionale a Universităţilor Maritime, unde a precizat, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că nu este calificat să fie profesor. “Nu sunt calificat şi … cine să-mi dea mie un doctorat?”, a adăugat Băsescu.
El a ţinut să precizeze în faţa participanţilor la eveniment că nu vorbeşte numai ca un politician, ci şi ca un căpitan care a fost pe mare şi ca un om care e foarte mândru de licenţa sa, pe care nu a pierdut-o niciodată. Şeful statului a subliniat, astfel, că sistemul de învăţământ de marină trebuie să răspundă în prezent câtorva nevoi fundamentale, militând pentru uniformizarea acestuia la nivel global, cu o curiculă adoptată de toate marile universităţi de marină şi cu o pregătire tehnică managerială şi practică adecvată noilor tehnologii.AGERPRES

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *