Premierul României este absolventul uneia din cele 7 universități de prestigiu din SUA ”Grinnell College, Iowa”

Ce universitate a absolvit premierul României?

Universitatea Grinnell, Iowa, a fost fondată în 1846 de congregaționaliștii din New England iar primii studenți au absolvit în 1854. Războiul civil american a văzut instituția pierzându-și majoritatea studenților și profesorilor, dar numărul a crescut din nou în următorul deceniu, deoarece femeilor li s-a permis să obțină diplome acolo și oferta academică a colegiului s-a lărgit.

În prezent, Grinnell este una din primele 7 universitați similare din SUA încă ghidat de principiile sale fundamentale de responsabilitate socială și educație riguroasă.

Colegiul oferă studenților o alegere de aproximativ 26 de specialități și 12 concentrări. Grinnell se clasează frecvent în rândul colegiilor similare de arte liberale din SUA și acest lucru se datorează parțial structurii sale academice inovatoare. Studenții trebuie să preia controlul asupra propriilor lor cursuri de studiu; li se permite să își aleagă toate propriile clase cu îndrumare de la membrii facultății.

Colegiul se concentrează pe învățarea activă și pe predarea individuală între personal și studenți. Există, de asemenea, un accent internațional puternic la colegiu, oferind peste 70 de programe în afara campusului, inclusiv tururi de studiu în Rusia, Grecia, China și Franța, precum și programe de studiu în Africa, America de Sud și Orientul Mijlociu.

Campusul universitar este situat în orașul Grinnell, Iowa și ocupă 120 de acri. Există 63 de clădiri, inclusiv facilități rezidențiale, academice și sportive, precum și o zonă de cercetare a mediului și biblioteca colegiului.

Educația lui Cîțu a continuat, după absolvirea Grinnell College, cu un masterat, între 1997 și 1999, tot în Statele Unite ale Americii, la Iowa Sate University în domeniului politicii monetare aplicate, macroeconomie, econometrie, iar între anii 1999 și 2002 premierul desemnat urmând un program doctoral completat, însă fără a susține lucrarea de disertație, la aceeași universitate din Iowa unde a făcut și studii de masterat.

Conform CV-ului oficial, Florin Vasile Cîțu a obținut, în anul 2003, o diplomă de studii de la Center for Financial Studies in Frankfurt, pe tema „Metode empirice pentru construirea  modelelor macroeconomice”.

Florin Cîțu este absolvent al Colegiului Tehnic Energetic din Râmnicu Vâlcea (Fostul Liceu Energetic Râmnicu Vâlcea), la capitolul „elevi care au studiat în străinătate”, cum apare pe site-ul unității de învățământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *