Prelungirea pandemiei ar putea afecta sezonul de schi de la Transalpina de anul viitor

Deşi se află în dezbatere publică şi la finele lunii mai va fi scos la licitaţie, exploatarea domeniului schiabil Tranasalpina Ski Resort, Primăria Voineasa a luat în calcul şi eventualitatea prelungirii pandemiei pentru următorul sezon de schi.

„Acum tot proiectul este suspus dezbaterii publice, pe site-ul primăriei, unde toată lumea interesată de acest aspect, poate veni cu soluţii şi sugestii. La finele lunii mai va fi probabil lansată licitaţia pentru exploatarea domeniului schiabil. Noi am luat în calcul şi o posibilă prelungire a pandemiei de coronavirus care ar duce implicit la închiderea sezonului de schi din anul următor. În acest sens, chiar dacă licitaţia va fi adjudecată, este normal să stipulăm clar că pe durata inchiderii sezonului de schi, nu se cere redevenţă. Dar să sperăm că va trece această nenorocire şi în scurt timp vom intra în normal”, spune primarul Gabriel Năstăsescu.

Licitaţia pentru exploatarea domeniului schiabil Transalpina Ski Resort de la Obârşia Lotrului prevede o redevenţă de 500 mii lei pe an, din partea celui care ar urma să-şi adjudece licitaţia..

În acest moment, staţiunea Voineasa se confruntă cu probleme grave din punct de vedere turistic, nu există nicio rezervare pentru vară, toată lumea aşteaptă ce se va întâmpla după 15 mai şi cum va evolua pandemia în România.

De regulă, în Voineasa, lunile iulie şi august sunt cele mai aglomerate, zeci de mii de turişti optează pentru concedii sau excursii pe Valea Lotrului, făcând circuite pe DN 7A şi DN 67C (Transalpina) e in dezbatere publica saptamani. pandemie, clauza redeventa, 500.000 lei, sfarşitul lunii mai

AP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *