Prefectul face apel la înţelegere persoanelor aflate în greva foamei pe scările instituţiei

Prefectul judeţului Vâlcea, Dumitru Cornoiu, a făcut marţi un apel la persoanele intrate în greva foamei care se află pe scările prefecturii să aibă răbdare până în data de 6 iunie, când combinatul Oltchim este propus pentru privatizare.

‘Am stat de vorbă azi mai bine de o jumătate de oră cu cei care au recurs la această formă de protest. Le-am expus din nou situaţia şi le-am cerut să aibă răbdare până pe 6 iunie, când Oltchim este propus a fi privatizat. Le-am spus şi faptul că nu e indicat să stea pe scările instituţiei, că pot să stea şi acasă, noi oricum le oferim asistenţă medicală indiferent unde doresc dumnealor să continue această formă de protest. Voi încerca să am un dialog în aceste zile, poate reuşesc să-i conving să renunţe la această formă. În ceea ce priveşte declaraţia doamnei ministru Câmpeanu, nu am ce răspuns să le dau, eu nu eram atunci prefect’, a spus Dumitru Cornoiu.

15 disponibilizaţi de la Oltchim se află pentru a doua zi în greva foamei pe scările Prefecturii Vâlcea, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au acordat plăţile promise în momentul concedierii lor din iunie 2013.

Începând de luni, 60 de disponibilizaţi de la Oltchim au reluat protestele în faţa sediului Prefecturii de Vâlcea. Greviştii i-au înmânat luni prefectului Dumitru Cornoiu o declaraţie a fostului ministru al Muncii Mariana Câmpeanu, care declara pe 1 iulie 2013 că ‘Ministerul Muncii dispune de fondurile necesare pentru plata salariilor restante şi a salariilor compensatorii pentru persoanele care vor fi disponibilizate de la Combinatul Oltchim’.

‘Avem aici, negru pe alb. Spunea ministrul Câmpeanu anul trecut, citez: ‘din datele pe care le cunosc, de la combinatul Oltchim vor fi disponibilizate peste 900 de persoane, pentru care se vor plăti salariile restante, concediul de odihnă şi salariile compensatorii’. Păi, unde sunt banii? Că noi asta cerem, atunci când am fost trimişi acasă, am fost păcăliţi de ministrul Muncii. Este ultima şansă de a intra în greva foamei, nu plecăm de pe scările prefecturii’, a declarat pentru AGERPRES Maria Cobrescu, liderul greviştilor.

Disponibilizaţii au mai cerut ca premierul Victor Ponta să vină la Râmnicu Vâlcea şi să demită actuala conducere a combinatului şi administratorii judiciari. Ei au afirmat că nu au încredere în privatizarea combinatului, amânată de atâtea ori, şi implicit nu au speranţe că îşi vor mai primi vreodată sumele restante, aflate la masa credală.

În iunie 2013, 900 de salariaţi ai combinatului Oltchim au fost concediaţi, plăţile compensatorii pentru aceştia fiind trecute la masa credală.

În prezent, Oltchim este propus pentru privatizare, ultimul termen anunţat oficial fiind 6 iunie. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *