Prefectul de Vâlcea cunoaşte matematică? Primul examen l-a picat

Sunt destul de curios şi voi urmări cu maxim interes dacă prefectul de Vâlcea, Dumitru Cornoiu ştie matematică, sau mă rog semnul „mai mic” sau „mai mare”. Domnul Cornoiu a terminat psihologia, dar semnul mai mic sau mai mare se învaţă azi la clasa zero sau pe vremea mea, la clasa I.

Deci, 14 este mai mare decât 9? Fiul meu ar spune da, însă prefectul Cornoiu a greşit rău calculul matematic şi a pus un alt semn. Pentru asta îl lăsăm cu restanţe. Sperăm că omul va citi mai bine Gheba şi Olivotto şi data viitoare va ştii că 14 este mult mai mare decât 9 şi nu de alta dar deja există 15 şi ar putea fi 16 la un moment dat iar dincolo 8 sau chiar 7.

Deci voturile pentru ridicarea atribuţiilor lui Ion Gigi Matei au fost 14. Bun. Rămâne un rest de 9 care nu este util nici pentru Matei şi nici pentru Cornoiu. Legalitatea? Domnule prefect legalitatea o oferă majoritatea, c-asta este democraţia. Restul că e sau nu e oportună schimbarea lui Matei, o vor spune cetăţenii din Râmnicu Vâlcea la vot, anul viitor, prefectul nu este magistrat să decidă el.

Domnule Cornoiu dacă în primă fază vă iertăm că nu ştiţi matematică în al doilea caz vă dăm totuşi o mică şansă. La Racoviţa de Vâlcea a fost schimbat viceprimarul într-o şedinţă extraordinară şi fără semnătura secretarului. Vă amintiţi că v-am sunat chiar de acolo de la primărie? Ce a spus prefectura de Vâlcea?

Vă amintim noi, domnule prefect, aviz de legalitate!

Aşa că la Râmnicu Vâlcea, unde 14 este mai mare decât 9, avem cam aceeaşi situaţie ca la Racoviţa, unde nu ne-am băgat în seamnă să analizpm activitatea celor două juriste care se ocupă de acea zonă.

Mai avem ceva, sunt deja vreo 15 voturi anti – Matei şi deja se discută cu al 16-lea, domnule prefect. Deci ce facem, cum rămâne cu matematica?

Şi apropo domnule prefect de Vâlcea, mai e ceva, dacă dumneavostră contestaţi din nou matematica democraţiei şi atacaţi în contencios, ce ar fi dacă supăraţi pe un anume abuz, cei 14 consilieri nu mai vin la şedinţe şi atunci în trei luni dizolvăm Consiliul Local, cum rămâne?

Deci oricum ai da-o prefetul de Vâlcea se află în ipostaza de a nu contesta regulile de bază ale matematicii.

Temă de casă pentru prefectul de Vâlcea care ne este de altfel destul de simpatic. Să scrie de 100 de ori pe tablă, 14 este mai mare decât 9, apoi divizorii lui 14 şi ai lui 9.

AP

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *