Prahova: Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, arestat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Fostul angajat al SGG Marcel Păvăleanu, care fusese reţinut alături de alte cinci persoane într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de aproape 150 de milioane de lei, a fost arestat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Prahova, Gabriela Mihai, magistraţii Tribunalului Prahova au admis, în noaptea de vineri spre sâmbătă, propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti privind arestarea preventivă a lui Marcel Păvăleanu şi a altor cinci persoane, care primiseră mandate de reţinere sub acuzaţiile de evaziune fiscală şi spălare de bani. Toţi cei şase au atacat decizia privind arestarea preventivă.

De asemenea, procurorii au cerut, în acelaşi dosar, mandate de arestare pe numele altor două persoane, Răzvan Alexe şi Corneliu Popa, cauza, care a fost disjunsă, urmând a se judeca pe data de 21 octombrie.

Cele şase persoane care au primit mandate de arestare preventivă – Enică Victoria, Păvăleanu Marcel Cristian, Stroe Cecilia Cristina, Şerban Bogdan Ionuţ, Ştefănescu Elena Giluela şi Emilia Loredana Dobre – fuseseră reţinute pentru comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani, activitatea infracţională desfăşurându-se în perioada 2012-2013.

Din probele administrate în cauză a reieşit că, în această perioadă, inculpaţii s-au folosit de un lanţ comercial fictiv, în care erau incluse aproximativ 60 de societăţi comerciale de pe raza judeţului Prahova şi a municipiului Bucureşti, din care o parte aveau comportament tip ‘fantomă’, simulând operaţiuni comerciale de achiziţie/livrare mărfuri şi servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

Ulterior, sumele de bani rezultate din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost retrase în numerar din conturile bancare ale societăţilor comerciale, prin simularea unor operaţiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat, până în prezent, la 149.800.000 lei. AGERPRES

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *