Prăbușire cu până la 20% a pieței imobiliare în Vâlcea

Numărul de locuințe tranzacționate începe să scadă, arată datele Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), analizate de Economica.net. După o vară în care s-au vândut mai puține locuințe decât în aceeași periaoadă a anului trecut, tendința de scădere continuă în lunile de toamnă.

În Olt, Argeş şi Teleorman au scăzut cel mai mult tranzacţiile faţă de anul trecut, cu peste 30%.

Vâlcea sau Tulcea au înregistrat şi ele scăderi pe piaţă, de peste 20%

Totuşi, când tragem linie, la nivel naţional vorbim de o scădere pe piaţa tranzacţiilor cu imobile de 3,5%. Iar ritmul ar putea scădea şi mai mult dacă luăm în calcul faptul că s-au scumpit creditele şi au devenit accesibile unui număr tot mai mic de oameni.

Prețurile în creștere, pe toate palierele, par să încetinească ritmul de vânzare a locuințelor. BNR a crescut recent dobânda de politică monetară ceea ce duce la o scumpire a creditelor, iar accesul la creditare se va reduce pentru mulți dintre noi. Creșterea dobânzii este folosită de Băncile Centrale pentru a ține în frâu inflația în creștere și toată lumea e în expectativă și așteaptă să vadă cum va trece iarna aceasta, prima marcată de un război la granițe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *